„Į Lietuvą gali patekti „žalieji žmogeliukai“. Skelbiami nauji Putino planai  ()

Rusijos prezidento rinkimų rezultatai buvo nuspėjami: Vladimiras Putinas valdys dar šešerius metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Focus“ kalbintų politikos ekspertų, Maskva kelia grėsmę visiems Vakarams, NATO šalys yra ant hibridinio karo slenksčio.

Rusijoje praėjo prezidento „rinkimai“, 71 metų Vladimiras Putinas ruošiasi naujai šešerių metų kadencijai. Jungtinės Valstijos, Vokietija, JK ir kitos Vakarų šalys paskelbė apie laisvės ir sąžiningumo stoką balsavimo metu.

Putino politiniai oponentai yra mirę arba kalėjime. Daugeliui alternatyvių kandidatų neleista dalyvauti rinkimuose. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tiesiai šviesiai pasakė, kad Putinas „serga nuo valdžios ir daro viską, kad valdytų amžinai“.

Nuspėti tolesnius Rusijos prezidento veiksmus nėra lengva, bet per trumpą laiką jis sugebėjo apsaugoti Rusijos Federacijos ekonomiką nuo sankcijų. Šaudmenų gamyklos savo našumu pranašesnės už JAV ir ES. Politinis kraštovaizdis išvalytas nuo bet kokios konkurencijos.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ drėgmės ir temperatūros matuokliai, monitoriaus šviesų juostos, kėlikliai, įrankiai ir kt. (Video)
3540 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

2) „BlitzWolf BW-CML2 Air“ - monitoriaus šviesos juosta

3) „iMars“ - 3 tonų kėliklis su trimis oro pagalvėmis

4) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams

5) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, su 2 baterijomis

6) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, be baterijų

Išsamiau

Nepaisant santykinio stabilumo, Rusijoje vis dar yra ilgalaikių problemų. Pasak CNN komentatorių, kalbama apie demografinį nuosmukį, karo su Ukraina pasekmes ir Kinijos galios augimą.

Ko Ukraina gali tikėtis iš Putino iki vasaros

Kremliaus vadovas negalvoja švelninti karinės retorikos, o Ukrainos parama iš Vakarų stringa. Atsiveria galimybių langas pakeisti jėgų pusiausvyrą, ir šia prasme idėja surengti naują mobilizacijos bangą Rusijoje atrodo logiška. Tačiau Rusijos visuomenėje vis labiau pastebimas nuovargis nuo karo, todėl nekontroliuojama mobilizacija yra pavojinga valdančiajam režimui.

 

„Dar prieš rinkimus Rusijos Federacija užsibrėžė tikslą sugriauti Ukrainos valstybingumą. Tai, kad ES ir JAV sumažino pagalbą Kyjivui, didina Putino pasitikėjimą“, – sako politologas Petro Oleščukas.

Rusijos armija iki 2024 m. gegužės arba birželio mėnesio bandys sukurti Ukrainos pajėgų „apsupimo iliuziją“. Palankios aplinkybės suteiks okupantams galimybę judėti toliau. Esminis proveržis galimas Moldovos kryptimi, mano politologas ir Jungtinio koordinavimo centro vadovas Olegas Sakianas.

„Žaliųjų žmogeliukų“ įvedimas į NATO šalis

 

Maskva siekia kelti grėsmę ne tik Kyjivui, bet ir Vakarams apskritai. „Focus“ kalbinti ekspertai teigia, kad hibridinės atakos prieš NATO valstybes nares, pavyzdžiui, Baltijos šalis, Suomiją ir Švediją, taip pat yra realios.

„Į Lietuvą gali patekti slapti daliniai be identifikavimo ženklų. Prisiminkime „žaliųjų žmogeliukų“ įveržimą į Krymą“, – komentuoja Oleščukas.

Bet branduolinio konflikto scenarijus yra itin žemas, tai liudija visa pastarųjų dvejų metų konfrontacijos karinė dinamika. Putino pareiškimai apie Rusijos pasirengimą branduoliniam karui yra ne kas kita, kaip blefas, tvirtina Olegas Sakianas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(16)
(-4)

Komentarai ()