3 800 000 000 $. „14 machų. 500 km aukštis.“ Galinga žinia iš JAV (Video)  ()

Kompleksas turi unikalią pasaulyje įrangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos oro pajėgų bandymų centras pasirašė 12 metų sutartį dėl Arnoldo tyrimų komplekso plėtros. Šis kompleksas apima tyrimų centrus, kuriuose Amerika išbando savo karinės aviacijos ir kosmoso pajėgų ateities technologijas.

3,8 mlrd. USD vertės sutartis apima ilgalaikę Arnoldo tyrimų komplekso (Arnold Engineering Development Complex, AEDC) plėtrą ir eksploatavimą. Už darbą komplekse bus atsakinga privati ​​bendrovė „Beyond New Horizons“ iš Hantsvilio, Alabamos valstijos.

Milmag“ svetainė informuoja apie sutarties pasirašymą, pagal kurią bendradarbiavimas apima šešis objektus JAV. Ten išbandomos esamos ir būsimos technologijos bei sprendimai, sukurti galvojant apie Amerikos karinės aviacijos plėtrą.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! 4K vaizdo projektoriai, 5600W el. paspirtukai, Bluetooth kolonėlės ir kt. (Video)
2085 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Topshak TS-PW1A“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

2) „BlitzWolf BW-V5“ - 1080P vaizdo projektorius

3) „Wanbo Mozart1“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

4) „LAOTIE Ti30-Ⅱ“ - monstrinis 5600W el. paspirtukas

5) „BlitzWolf BW-WA4“ - 30W belaidė Bluetooth kolonėlė

6) „JumperRC T-Pro V2“ - 2.4GHz, 16 kanalų nuotolinio valdymo pultas

Išsamiau

Iš viso AEDC, kurio būstinė yra Arnoldo oro pajėgų bazėje Tenesyje, turi net 68 skirtingus bandymų objektus. Juos sudaro vėjo tuneliai, raketų ir turbinų variklių bandymų kameros, balistikos treniruočių aikštelės ir centrifugos.

Kompleksas turi unikalią pasaulyje įrangą – ji leidžia imituoti sąlygas skrydžių metu iki 500 km aukštyje, o tai praktiškai reiškia visų stratosferos lygių modeliavimą, taip pat ir žemą Žemės orbitą (palyginimui – TKS kosminė stotis yra 419 km orbitoje virš Žemės).

 

Amerikiečiai taip pat turi galimybę imituoti sąlygas greitųjų skrydžių metu – Arnoldo tyrimų kompleksas leidžia išbandyti objektus jiems skrendant hipergarsiniu greičiu, siekiančiu iki 14 machų (palyginimui, kinų JF-22 įrenginys turėtų sugebėti imituoti greitį iki 30 machų).

Komplekso infrastruktūra, be kita ko, naudojama hipergarsinių ginklų, F-35 orlaivių ir būsimų mašinų, sukurtų NGAD programos dėka, tyrimams. Ji taip pat buvo naudojama vėlesnėse Amerikos kosmoso programose, tokiose kaip „Mercury“, „Gemini“ ir „Apollo“, taip pat bandant erdvėlaivius, raketas ir tarpžemynines balistines raketas.

 

Motyvas sukurti tokią brangią ir visapusišką infrastruktūrą buvo Vokietijos Otztalio tyrimų centro, esančio Austrijoje, atsiradimas – vos pasibaigus Antrajam pasauliniam karui. Ten buvo vėjo tunelis, kuris gerokai pranoko tuo metu JAV veikusios technikos galimybes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()