Maskva to nesitikėjo. Kaip Xi Jinpingas reagavo į Putino išrinkimą (Foto)  ()

Sveikinimų lygis buvo itin žemas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-20 Maskva to nesitikėjo. Kaip Xi Jinpingas reagavo į Putino išrinkimą (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ir Kinijos santykiuose išlieka įtartina įtampa. Putino „rinkimų“, kuriuose diktatorius sulaukė rekordinio palaikymo, rezultatai Kinijoje buvo sutikti šaltai. Xi Jinpingas sveikinti nepuolė, nors vakar (kovo 17 d. – Red.) „rinkimų“ rezultatas buvo aiškus.

Kaip Kinija sureagavo į Putino išrinkimą. Kinijos užsienio reikalų ministerija pirmoji pasveikino V. Putiną su jo išrinkimu, tačiau sveikinimų lygis buvo itin žemas. V. Putinui sveikinimus atsiuntė net ne ministras, o tik oficialus atstovas.

Tai lyg smūgis per veidą.  Tai atrodo taip, lyg Zacharova pasveikintų Xi Jinpingą su jo išrinkimu Kinijos Liaudies Respublikos generaliniu sekretoriumi ir pirmininku“, – savo „Telegram“ kanale naujienas pakomentavo Rusijos karo ir politikos apžvalgininkas Anatolijus Nesmijanas. Vėliau Xi Jinpingas vis dėlto išsiuntė telegramą Kremliui.

[Vokietija+Kuponas!] Puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2642

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ypatingai geros kainos

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Telegram“  kanalas „Kitajskaja ugroza“ pateikia įdomų pastebėjimą: pagrindiniame Kinijos laikraštyje „Ženmin žibao“ (人民日報 – Red.) iš viso nebuvo jokių žinių apie Putiną ar Rusiją.

 

„Tai tiesiog fantastiška. Šiandieniniame laikraštyje „Ženmin žibao“ neminima nei Rusija, nei Putinas. Kinijos pasaulyje mes neegzistuojame“, – teigiama pranešime.

Socialinių tinklų vartotojai rašo, kad Kinijoje įvykiai sekami labai atidžiai ir vargu ar tokia situacija yra atsitiktinė.

Kinijos elgesys gali rodyti tam tikrą disonansą abiejų šalių santykiuose. Tai gali reikšti didėjančius nesutarimus ar besikeičiančius Kinijos prioritetus jos pasaulinėje strategijoje, teigia ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: