„7000 konteinerių.“ Neįtikėtina, ką pateikė Šiaurės Korėja (Video)  ()

Tiek Maskva, tiek Pchenjanas neigė tarp šalių sudarytą ginklų sandorį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėja nuo praėjusių metų išsiuntė į Rusiją apie 7000 konteinerių, pripildytų amunicijos ir kitos karinės įrangos, kad padėtų jos karui Ukrainoje, pranešė Pietų Korėjos gynybos ministras, rašo „Time“.

Shin Won-sik šia žinia pasidalijo spaudos konferencijoje, praėjus kelioms valandoms po to, kai Pietų Korėjos ir Japonijos kariškiai pareiškė, kad Šiaurės Korėja paleido kelias trumpojo nuotolio balistines raketas į savo rytinius vandenis, o tai dar vienas ginklų demonstravimas didėjant įtampai su varžovais.

[Vokietija+Kuponas!] Puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2642

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ypatingai geros kainos

Ribotas kiekis

Išsamiau

Nuo 2022 m. pradžios Šiaurės Korėja pasinaudojo Rusijos invazija į Ukrainą, kad atitrauktų dėmesį ir paspartintų ginklų bandymus, taip pat susitarė su Maskva, lyderiui Kim Jong Unui bandant išsiveržti iš diplomatinės izoliacijos ir pasipriešinti JAV.

JAV ir Pietų Korėjos pareigūnai apkaltino Šiaurės Korėją pastaraisiais mėnesiais tiekus Rusijai artilerijos sviedinius, raketas ir kitą įrangą, kad remtų karą prieš Ukrainą, sakydami, jog toks ginklų perdavimas paspartėjo po Kimo ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino viršūnių susitikimo rugsėjį. 

 

Pasak Pietų Korėjos pareigūnų ir privačių ekspertų, Šiaurės Korėja mainais galbūt gavo labai reikalingą maisto ir ekonominę pagalbą bei karinę pagalbą, skirtą Kimo pajėgoms atnaujinti. Tiek Maskva, tiek Pchenjanas neigė tarp šalių sudarytą ginklų sandorį.

Pietų Korėjos ministras mano, jog Šiaurės Korėja, iš pradžių pasikliovusi laivais, vis dažniau naudoja savo geležinkelių tinklus, kad siųstų ginklų atsargas Rusijai per savo sausumos sieną.

Mainais už galbūt kelių milijonų artilerijos sviedinių ir kitų atsargų siuntimą Šiaurės Korėja gavo daugiau nei 9 000 rusiškų konteinerių, kurie greičiausiai buvo pripildyti pagalbos, sakė Shin Won-sik. Jis įtarė, kad Rusija gali tiekti Šiaurės Korėjai kurą, galbūt nepaisydama JT Saugumo Tarybos sankcijų, griežtai ribojančių šalies naftos ir naftos produktų importą.

 

Nors degalų trūkumas greičiausiai privertė Šiaurės Korėją pastaraisiais metais sumažinti savo karių žiemos mokymus, Pietų Korėjos kariuomenė mano, kad Šiaurės Korėja išplėtė tokias pratybas šių metų sausį ir vasarį, sakė ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(9)
(-8)

Komentarai ()