„Pastatyti tam skirti reaktoriai.“ Europoje prasidės atominių bombų gamyba  (1)

Šalis šiuo metu turi 290 branduolinių galvučių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad Prancūzija greitai pradės gaminti naujas branduolines galvutes. Iš atvirų šaltinių prieinama informacija rodo, kad Prancūzija šiuo metu turi 290 branduolinių galvučių, ji užima ketvirtą vietą pasaulyje, atsilikdama nuo tokių šalių kaip Rusija [su 5889 kovinėmis galvutėmis], JAV [kuri turi 5244 kovines galvutes] ir Kinija [su 410 galvučių]. Naujų branduolinių ginklų kūrimo grafikas yra gana ilgas, o pramonės šaltiniai teigia, kad anksčiausiai naujų ginklų gamyba galėtų prasidėti 2025 m., jei branduolinio saugumo institucijos duos reikiamą sutikimą.

Tai pranešė „Euractiv“. Teigiama, kad Prancūzijos gynybos ministerija ir valstybinė įmonė EDF planuoja sujungti savo pastangas tričio gamybai. Tritis yra neatskiriama termobranduolinės bombos konstrukcijos dalis, kuri veikia tričio-tričio arba tričio-deuterio sintezės principu. Todėl būtina skubiai turėti pakankamą jo pasiūlą, kad būtų užtikrintas Prancūzijos atgrasymo strategijos „ilgaamžiškumas“.

[EU+Kuponas] Už mažiausią kainą istorijoje įspūdingų galimybių langų valymo robotas - įdiegtas ir DI (Video, „ABIR WD8“)
1848

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Labai giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Septintajame dešimtmetyje Prancūzijos atominės energijos ir alternatyviosios energijos komisariato (CEA) karinių programų valdyba (DAM/CEA) pastatė du tam skirtus reaktorius, pavadintus „Célestin I“ ir „Célestin II“. Šie reaktoriai buvo sukurti tričiui gaminti. Tam 1967 m. veikė specializuota gamybos įmonė, žinoma kaip „Atelier Tritium de Marcoule“.

 

2022 m. sausio mėn. duomenimis, Prancūzija gali pasigirti įspūdingu kariniu arsenalu – 290 veikiančių branduolinių galvučių, paruoštų dislokuoti per 98 strategines paleidimo sistemas. Šias pajėgas sudaro 48 iš povandeninių laivų paleidžiamų balistinių raketų masyvas, taip pat 50 iš oro paleidžiamų sparnuotųjų raketų, skirtų dvejopam naudojimui tiek sausumoje, tiek koviniuose lėktuvuose. Be to, Prancūzijos vyriausybė įsipareigojo ateinančiais metais laipsniškai modernizuoti savo branduolines pajėgas.

 

Suprantama, kad Prancūzijos vyriausybė griežtai slepia konkretų šių ginklų dizainą ir detales, o daugelis šių detalių pažymėtos kaip „įslaptintos“. Istoriškai žinoma, kad Prancūzija turėjo įvairių tipų branduolinių bombų.

Taip pat verta paminėti, kad Prancūzijos vyriausybė naudoja sąmoningo dviprasmiškumo taktiką dėl visuomenės žinių apie tikslius jos branduolinio arsenalo pajėgumus ir kiekius. Tai reiškia, kad išsami informacija apie dabartinius aktyvuosius modelius ne visada gali būti viešai prieinama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai (1)