„500 000 000. Kritinė parama iš Vokietijos. Kas vyksta į Ukrainą (Video)  ()

Vokietija yra viena didžiausių amunicijos gamintojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius paskelbė, kad į Ukrainą keliaus 290 tūkst. artilerijos sviedinių. Pirma partija, 10 000 vienetų, bus perkelta per kelias dienas.

Vokietija pareiškė, kad į Ukrainą išsiųs 10 tūkst. 155 mm artilerijos sviedinių iš Bundesvero rezervų. Be to, Vokietija finansuos 180 tūkst. sviedinių pagal Čekijos amunicijos iniciatyvą, jie į Ukrainą turėtų būti atgabenti vasarą, ir užsakė 100 tūkst. savo pramonės šaudmenų. Pagalbos vertė 500 000 000  eurų.

[EU+Kuponas] Už mažiausią kainą istorijoje įspūdingų galimybių langų valymo robotas - įdiegtas ir DI (Video, „ABIR WD8“)
1913

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Labai giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Atsižvelgiant į tai, kad amunicijos suvartojimas Ukrainoje siekia 2-3 tūkst. vnt. per dieną Vokietijos pristatomų 10 000 vnt. užtenka daugiausiai penkioms dienoms. Tai nėra daug, bet net tiek, jei kitos šalys elgsis taip pat,  leis Ukrainai išgyventi, kol atvyks didesnės amunicijos atsargos.

Iki šiol Vokietija Ukrainai tiekė ir biudžetinę, ir specializuotą amuniciją, taip bus greičiausiai ir šį kartą. Didžiausiai kategorijai priklauso DM121 sviediniai, kurių kaina svyravo apie 3000 eurų už vnt. Jie pasižymi paprasta konstrukcija, susidedančia iš TNT, įtaisyto plieniniame korpuse, ant kurio galo prisukamas paprastas smūginis detonatorius.

Vokiečių teigimu, apie 85% paleistų sviedinių pataikė į futbolo aikštės dydžio taikinį iš beveik 30 km atstumo, o tai įrodo jų gana aukštą tikslumą, kaip nevaldomos amunicijos. Tačiau tai nėra tikslios amunicijos lygis. Labai panašūs sviediniai yra kiek brangesni variantai, praturtinti sviedinio apačioje esančiu dujų generatoriumi.

 

Taip susidaro išmetamosios dujos, kurios naudojamos sumažinti neigiamo slėgio poveikį sviedinio apačioje, o tai teigiamai veikia aerodinaminį pasipriešinimą. Tai reiškia, kad  M1711A1 skrydžio nuotolis padidėjo 30%. o tai sistemoms su 52 kalibro vamzdžiu, pavyzdžiui, „PzH 2000“, šaudymo atstumas siekia iki maždaug 40 km.

Paskutinė kategorija – sviediniai, aprūpinti papildomu stiprintuvu, kuris nors ir sumažina vietą sprogmeniui, tačiau leidžia išplėsti šaudymo nuotolį iki daugiau nei 60 km. Tačiau Ukrainoje V-LAP amunicijos panaudojimo nepastebėta.

Technologiškai pažangiausi yra vokiški „SMArt 155“ valdomi artilerijos sviediniai, kurių nuotolis yra 28 km, jie skirti kovai su tankais. EFP (Explosively Formed Projectile) kovinės galvutės gali sunaikinti net moderniausius Rusijos tankus T-90M, atakuojant jų mažiausiai apsaugotą viršutinę šarvų dalį. Kiekvienas iš šių šaumenų neša du užtaisus su radaru ir infraraudonųjų spindulių jutikliu, kuris mato taikinio šiluminį vaizdą.

 

Ukraina taip pat greičiausiai gaus dar vieną nedidelę „Vulcano 155 GLR“ sviedinių partiją. Tai absoliuti naujovė, kurios gamyba vykdoma nedideliu mastu. Tai yra subkalibriniai valdomis šaudmenys, t. y. kurių skersmuo mažesnis už vamzdžio kalibrą. Jie gali pasiekti didesnį atstumą, iki 80 km.

Be to, jie pasižymi itin geru tikslumu net ir tokiu atstumu, nes naudojant GPS ir INS navigacijos sistemų derinį, cirkuliacinė pataikymo klaida (CEP) neviršija 5 metrų. Taip pat šią klaidą galima sumažinti iki mažiau nei 3 metrų ir atakuoti judančius taikinius naudojant pusiau aktyvią lazerinio valdymo galvutę (SAL) kartu su stebėtoju arba dronu, kuris apšviečia taikinį lazerio spinduliu.

Nors sviedinys turi mažesnę kovinę galvutę nei įprasti tokio kalibro, jos efektyvumą padidina galimybė veikti trimis skirtingais režimais: detonacija iškart po smūgio, su uždelsimu, leidžiančiu, pavyzdžiui, prasiskverbti pro kliūtį prieš sprogstant, arba sprogti virš taikinio, todėl didelį plotą apims mirtinų šrapnelių kruša.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(2)
(62)

Komentarai ()