[ŽT] Karas pereina į naują lygį. „Pasaulio pabaiga?“ Kas vyksta  ()

Karo ir politikos apžvalgininko Oleksandro Kovalenkos komentaras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko pažymėjo, kad Kinija išlieka pagrindine FPV dronų tiekėja Rusijai. Ji bando monopolizuoti FPV dronų tiekimą, o Kinija išlieka pagrindine šių dronų tiekėja. Rusai per mėnesį sunaudoja iki 6 000 dronų.

„Kalbant apie rusų naudojamus FPV dronus – per dieną dabar jie vidutiniškai naudoja 150-200 vienetų. Per mėnesį – nuo 4 500 iki 6 000. Dronų naudojimo dinamika rodo, kad rusų potencialas didėja, tačiau šis skaičius nėra stabilus, o tai rodo kad jie priklausomi tiek nuo komponentų, skirtų  surinkimui vietos rinkoje, tiek nuo gatavos produkcijos tiekimo. Kinija išlieka pagrindinė FPV dronų tiekėja Rusijai. Kalbėti apie Rusijos armijos smogiamojo potencialo didinimą iki milijono FPV dronų per metus arba 80 000 per mėnesį dar nėra pagrindo“, – teigė karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko komentare leidiniui „Obozrevatel“.

Rusija kare iš tiesų 2024 m. pasieks visiškai naują FPV dronų naudojimo lygį. Tačiau tai nėra pasaulio pabaiga ir užuomina apie kažkokį pralaimėjimą ir beviltiškumą. Ukrainos kariuomenė buvo patekusi į kur kas blogesnes situacijas, iš kurių išsivadavo išradingumo ir netikėtų priešui sprendimų dėka. Dabartiniame konfrontacijos etape aiškiai matomas technologijų dominavimo poreikis“, – pasakė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(17)
(67)

Komentarai ()