Internete pasirodė iškalbingas įrašas. Kas nutiko su povandeniniais laivais (Video)  ()

Karas Ukrainoje ne kartą įrodė, kad tinkamai ginkluoti bepiločiai orlaiviai gali sukelti daug problemų priešui, ypač kai jie smogia į „silpną“ priešo karinės technikos tašką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Greičiausiai rusai pradėjo naudoti antidronų narvus ne tik savo tankuose, bet ir povandeniniuose laivuose. „War Zone“ svetainė nurodė, kad tokia įranga pasirodė ant K-114 „Tula“ – branduolinio laivo, gabenančio iki šešiolikos balistinių raketų R-29RM. 

Karas Ukrainoje ne kartą įrodė, kad tinkamai ginkluoti bepiločiai orlaiviai gali sukelti daug problemų priešui, ypač kai jie atsitrenkia į „silpną“ priešo karinės technikos tašką. Dėl šios priežasties konflikte dalyvaujančios šalys dažnai naudoja vadinamuosius narvus ir tinklus, skirtus sustabdyti bepiločius orlaivius arba sumažinti jų atakos padarinius, rašo žurnalistė Karolina Modzelewska.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Unikalūs vaizdo projektoriai su TV priedėliais, pjūklai, riedlentės, saulės panelės (Video)
2291 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FENGMI S5“ - mini lazerinis 4K vaizdo projektorius

2) „GELEIPU X5“ - Android vaizdo projektorius ir TV priedėlis viename

3) „VIOLEWORKS“ - akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis

4) „SGODDE“ - riedlentė

5) „VIOLEWORKS“ - akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis

6) „iMars SP-B150“ - 19V 150W sulankstoma, portabili saulės panelė

Išsamiau

Juos galima pamatyti „Rossija 24“ transliuotoje medžiagoje, kuri greičiausiai buvo nufilmuota kovo pradžioje. Tačiau tinklalapyje pabrėžiama, kad ekspertų nuomonės išsiskiria. Metalinė konstrukcija gali būti minėtas antidronų narvas, bet gali atlikti ir visiškai kitokias funkcijas, pavyzdžiui, apsaugą nuo saulės. Taip pat nežinoma, kas su juo atsitiks po to, kai laivas panirs ir ar jį galima išardyti.

 

 

Tačiau verta paminėti, kad Rusijos laivai pastaruoju metu buvo populiarus Ukrainos bepiločių orlaivių atakų taikinys. Nepilotuojamų orlaivių smūgis į korpusą gali sukelti rimtų nuostolių. Juolab kad povandeninių laivų manevringumas paviršiuje yra ribotas ir jiems trūksta artimos gynybos priemonių, kaip pabrėžia „The War Zone“.

Net nedidelis dronas gali sukelti niokojantį gaisrą tokio tipo laive, o jo remontas nebus lengva užduotis. Geras pavyzdys yra AS-31 „Lošarik“ povandeninis laivas. Jo remontas tęsiasi nuo 2019 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()