Didžiulis pranašumas. „Sidewinder“, HARM ir „Maveric“. Rusai „aklavietėje“. Kas nutiko  ()

Kiekvienas Rusijos lėktuvas bus numuštas prieš jam įskrendant į šias zonas, sako Kovalenko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karo ekspertas Oleksandras Kovalenko F-16 mato kaip puikią galimybę Ukrainai. Jo nuomone, esminis šių naikintuvų bruožas yra galimybė nešti įvairiausius ginklus, tarp jų ir raketas AIM-120 AMRAAM.

AIM-120 AMRAAM yra vidutinio nuotolio oras-oras raketos. Priklausomai nuo versijos, jos leidžia atakuoti taikinius maždaug nuo 100 km iki net 180 km atstumu.

Kovalenko jas laiko naudingiausiu naikintuvų F-16 ginklu, kuriuo siekiama padėti kontroliuoti ore svarbiausias sritis, pavyzdžiui, dalį Chersono srities ar Krymo. Visų pirma, šiose srityse Rusijos aviaciją bus galima įstumti į „aklavietę“ – zoną, kurioje nėra Rusijos teritorijų paramos (tokį komfortą turi okupantai, pvz., galimų mūšių dėl Luhansko ir Donecko sričių atveju).

[Vokietija] Tik 37€ už akumuliatorinį trimerį! Su 2 baterijomis, įkrovikliu, peiliais ir žaibišku pristatymu. Paskutiniai vienetai
3129 3

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

Išsamiau

„Mums patraukliausios yra raketos AIM-120 C-5/C-6/C-7 ir AIM-120D, kurių nuotolis yra 105, 120 ir 180 km. Tiesą sakant, šios raketos leis F-16 smogti Rusijos lėktuvams ne tik per visą kairiojo kranto Chersono sritį, bet ir per šiaurinę laikinai okupuoto Krymo pusiasalio dalį. Kiekvienas Rusijos lėktuvas bus numuštas prieš jam įskrendant į šias zonas, kad galėtų paleisti raketas ar numesti KAB bombą“, – aiškina Kovalenko.

Ankstesniuose pareiškimuose kiti ekspertai ir kariuomenės pareigūnai taip pat tvirtino, kad didžiulis F-16 pranašumas – galimybė nešti įvairiausius ginklus. Naikintuvai taip pat gali naudoti AIM-9 „Sidewinder“, AGM-88 HARM, AGM-65 „Maveric“ oras-oras raketas, AGM-84D „Harpoon“ ir „Penguin“ priešlaivines raketas, ir net CBU-87, CBU-89, GBU-10, GBU-12, „Paveway“ arba JDAM.

Svarbus AWACS orlaivių vaidmuo

 

Kartu Kovalenko pabrėžia, kad didelį vaidmenį atliks AWACS (ankstyvojo įspėjimo) orlaiviai – „šiuolaikinės aviacijos akys“. Be jų neapsieis abi besitęsiančio konflikto pusės, todėl būtina užtikrinti šių lėktuvų saugumą.

Tai nėra lengva užduotis. Rusai naudoja A-50 lėktuvus. Ukraina porą tokių lėktuvų numušė, vieną galimai apgadino dronų atakos metu. Tai skaudi netektis Putino armijai, nes jos žinioje liko tik 5 tokie lėktuvai. Vieną iš jų rusai greitai išsiuntė į frontą, tačiau britų žvalgybos duomenimis, operacijos apsiriboja Rusijos oro erdve.

Ukrainiečiai ieško naikintuvų

 

Planuojama, kad naikintuvai F-16 atvyks į Ukrainą antrąjį šių metų ketvirtį. Sąjungininkai iki šiol garantavo kelias dešimtis lėktuvų. Kyjivas gautų iki 100 Vakarų naikintuvų, kurie galėtų užtikrinti visišką dominavimą ore prieš rusus.

Taip pat stengiamasi įsigyti švedų JAS-39 „Gripen“, prancūzų „Mirage-2000D“ ir net australų F/A-18 „Hornet“, nors pastarųjų atveju jų techninė būklė lieka nežinoma (tai lėktuvai, kuriuos Australija pašalino iš tarnybos).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(1)
(107)

Komentarai ()