„Bus pasaulinė finansų katastrofa.“ Gali bankrutuoti supervalstybė. Kas nutiko  (3)

Kinija stovi ant pasaulinės katastrofos slenksčio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulinė finansinė katastrofa Kinijoje neišvengiama, todėl Rusijos laukia sunkūs laikai, prognozuoja Ivanas Jakovina.

Kinijos pozicija Rusijos ir Ukrainos kare kelia daug klausimų, nes, viena vertus, Xi Jinpingas žengia aiškiai proputiniškus žingsnius, kita vertus, prisijungia prie Vakarų sankcijų (pavyzdžiui, daugelis Kinijos bankų atsisako aptarnauti klientus iš Rusijos). Ateityje Kinijos parama V. Putinui susitrauks iki minimumo, ir tam yra labai rimta priežastis, interviu „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“ sakė politikos ir karo apžvalgininkas Ivanas Jakovina.

[Vokietija] Tik 37€ už akumuliatorinį trimerį! Su 2 baterijomis, įkrovikliu, peiliais ir žaibišku pristatymu. Paskutiniai vienetai
3131 3

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

Išsamiau

„Manau, kad Kinija laikysis neutralumo, bet pamažu tols nuo Rusijos, nes daugėja vidaus problemų. Kinijoje ketvirtadalis Kinijos provincijų iš esmės jau yra bankrutavusios. Šalis atsidūrė ant košmariškos pasaulinės finansinės katastrofos slenksčio. Ir iš šios katastrofos nėra išeities, nes mažėja gamyba ir paklausa, taip pat defliacija, kuri smarkiai mažina Kinijos įmonių pajamas. Eksportas mažėja. Apskritai ten viskas krenta“, – padėtį Kinijoje apibūdino I. Jakovina.

Tokioje situacijoje Kinijai tiesiog nepriimtina kivirčytis su amerikiečiais, nes Amerika sukūrė pasaulinę finansų sistemą taip, kad būtent ji viską kontroliuoja. 

 

„Nesvarbu, ar tai kam nors patinka, ar nepatinka, sistema taip sukurta. Ir jei amerikiečiai dabar šiek tiek paspaus Kiniją finansiškai, ji gali tiesiog sugriūti. Ir tada Kinijos ekonomika žlugs per metus“, – aiškino analitikas.

Rusija dėl to turės didelių problemų. Žinoma, kinai nenori, kad V. Putinas būtų nugalėtas, todėl suteiks jam pagalbą tam tikrais aplinkiniais būdais, bet tiesiogiai visu greičiu jo negelbės, prognozavo I. Jakovina.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(283)
(20)
(263)

Komentarai (3)