„Tai buvo uždrausta.“ Neįtikėtinas įvykis Rusijoje. „Pirmą kartą nuo karo pradžios“  ()

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad Vakarams įsitraukus į karą Kyjivo pusėje, Rusija yra „karo padėtyje“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vėliau jis patikslino, kad tai karas ne de jure, o de facto. Tačiau NATO šalys ne kartą pabrėžė, kad jos nenori kariauti su Maskva.

Penktadienį (kovo 22 d.) Rusijos valstybinis laikraštis „Argumenty i Fakty“ paskelbė interviu su Kremliaus atstovu spaudai Dmitrijumi Peskovu.

Pokalbyje pirmą kartą po Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 metų vasario 24 dieną Peskovas tiesiai pasakė, kad Rusija yra „karo padėtyje“. Nuo jo pradžios Rusijos valdžia vengė šio žodžio, vartodama frazę „specialioji karinė operacija“.

„Mes kariaujame. Taip, tai prasidėjo kaip speciali karinė operacija, bet kai tik Vakarai prisijungė prie Ukrainos, tai mums tapo karu“, – sakė Peskovas.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės robotai siurbliai: 8200Pa, LiDAR SLAM 4.0, unikalus plovimas, stotelės, APP ir kt. (Video)
1905 1

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-27!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

„Narwal Freo X Plus“ ir „Narwal Freo X Ultra“

Išsamiau

„Esu tuo įsitikinęs ir kiekvienas turėtų tai suprasti“, – pridūrė jis.

Vakarų šalys ne kartą pabrėžė, kad nenori karo su Rusija. NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas neseniai pareiškė, kad Aljansas „nesiekia karo su Rusija, bet turime pasiruošti konfrontacijai, kuri gali trukti dešimtmečius“. Jis atkreipė dėmesį, kad jei Putinas laimės Ukrainoje, nebus garantijų, kad jis nepuls kitų šalių.

Peskovas apie de facto karą Ukrainoje

Po invazijos į Ukrainą Rusijos armijos veiksmus vadinti „karu“ Rusijoje buvo uždrausta, buvo priimta nemažai įstatymų šiuo klausimu. „Reuters“ atkreipia dėmesį, kad Kremliaus atstovai pamažu pradėjo vartoti šį žodį vis dažniau. Net Vladimiras Putinas pernai pasakė: „Mes nepradėjome šio karo. Kartoju, 2014 metais Kyjivo režimas pradėjo karą Donbase“.

 

Taip pat penktadienį spaudos konferencijoje Peskovas kalbėjosi su žurnalistais. Paklaustas apie jo pareiškimą „Argumenty i Fakty“ ir tai, kad daugelis rusų yra nuteisti už žodžio „karas“ vartojimą, jis atsakė, kad jo žodžiais neketinama parodyti, kad Rusija kariauja de jure, o greičiau de facto.

„Įstatymo pakeitimo nėra, nes kaip ir anksčiau tai yra specialioji karinė operacija. Tačiau de facto tai mums virto karu.“

Peskovas apie „teritorijų išlaisvinimą“

 

Interviu „Argumenty i Fakty“ Peskovas taip pat pareiškė, kad Rusija turi visiškai „išlaisvinti“ savo „naujas teritorijas“, kad užtikrintų jų gyventojų saugumą.

Taip jis kalbėjo apie iš dalies aneksuotas Ukrainos žemes – Donecko, Luhansko, Zaporižios ir Chersono sritis.

„Rusija negali leisti, kad prie jos sienų egzistuotų valstybė, kurios tikslas yra okupuoti Krymą, jau nekalbant apie naujų Rusijos regionų teritorijas“, – sakė Kremliaus atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(25)
(-22)

Komentarai ()