Orbanas – rusų Trojos arklys? Kaip Rusija panaudos Vengriją kare prieš NATO  ()

Vis daugiau oficialių balsų su nerimu kalba apie tai, kad Rusija artimiausiu metu ruošiasi didelio intensyvumo karui su NATO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltijos šalių žvalgybos tarnybos, aukšti NATO pareigūnai ar Lenkijos kariuomenės vadas yra tarp tų, kurie perspėja, kad Rusija gali pradėti didelio intensyvumo karą prieš NATO.

Žinoma, sąlyga būtų ta, kad Rusijai pavyktų pasiekti savo tikslų Ukrainoje. Ukrainos žlugimas būtų košmariškas scenarijus ne tik Moldovos Respublikai, bet ir Šiaurės Atlanto aljansui.

Vokietijos žvalgybos vertinimas rodo, kad Rusija gali pulti NATO šalių narių teritoriją „nuo 2026 m.“.

NATO yra du Rusijai artimi lyderiai, per kuriuos V. Putinas galėtų suskaldyti NATO vienybę ir destabilizuoti Aljansą. Tai, žinoma, Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ir Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas. Tačiau jei Erdogano atveju „sultonas“ su Maskva kalbasi bent jau lygiomis teisėmis, o Turkija siekia savo interesų, kurie neretai prieštarauja Rusijos interesams, tai Viktoro Orbano atveju „nepriklausomybės“ nuo Putino beveik nėra, praneša „Defense Romania“.

[Kuponas+Rekordinė kaina!] Iš Vokietijos naujausias 3D spausdintuvų lyderio modelis - idealus pradedantiesiems ir jau patyrusiems (Video, „Creality Ender-3 V3 SE“)
1660 1

Mažiausia fiksuota kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Naujausias vieno garsiausių gamintojų 3D spausdintuvų

Išsamiau

Hipotetinė didelio intensyvumo karinio konflikto tarp Rusijos ir NATO situacija lemia garsiojo Vašingtono sutarties 5 straipsnio, kuriame numatyta visų galingiausio istorijoje gynybinio karinio aljanso narių karinė intervencija kitos narės užpuolimo atveju, aktyvavimą.

 

Tarptautinių santykių eksperto profesoriaus Valentino Naumescu naujausioje „Obiectiv EuroAtlantic“ podkasto, transliuojamo kas savaitę „DefesenseRomania“ platformose, laidoje buvo paklausta, kaip tokiu atveju galėtų būti aktyvuotas 5 straipsnis. Ir buvęs Rumunijos valstybės sekretorius patvirtino, kad reikia vienbalsiškumo.

Jūs palietėte labai jautrią temą (t. y. Rusijos naudojimasis Vengrija kaip Trojos arkliu). Žinoma, Šiaurės Atlanto sutarties 5 straipsnis gali būti aktyvuotas balsuojant Šiaurės Atlanto Taryboje, NATO politinio koordinavimo struktūroje, o tai gali įvykti tik bendru sutarimu ir vienbalsiai, balsuojant visoms 32 sąjungininkėms.

 

Žinoma, mums vis didesnį susirūpinimą kelia Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbano (...) paskelbti pareiškimai, pozicijos, ketinimai, kuriais skelbiama apie Vakarų hegemonijos pabaigą ir apie tai, kad Vengrija pasirengusi prisijungti prie neliberalių militaristinių režimų“, – aiškino profesorius Valentinas Naumescu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(28)
(-21)

Komentarai ()