[ŽT] Šimtai milijonų. Neįtikėtina. Ką Pentagonas pradėjo Baltijos šalyse  (1)

JAV stiprina Baltijos valstybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Amerikos Valstijos Baltijos šalių saugumui skirs 228 mln. dolerių, šeštadienį paskelbė Estijos gynybos ministerija. Tai JAV Kongreso patvirtinto akto, remiančio Baltijos šalių gynybinių pajėgumų plėtrą ir jų tarpusavio sąveiką, rezultatas.

Estijos gynybos ministerija priminė, kad šiais metais JAV pagal Užsienio karinio finansavimo (FMF) programą jau parėmė šalį iš viso 47,3 mln. USD. JAV Kongreso patvirtinto akto dėka bendra parama Lietuvos, Latvijos ir Estijos saugumui sieks 228 mln. USD.

[Premjera] Jau galima įsigyti CES 2024 ekspertus sužavėjusius robotus! Revoliucinės technologijos už juokingas kainas (Video)
2673 2

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Iš Lenkijos - saugus ir greitas pristatymas

„Narwal Freo X Plus“ ir „Narwal Freo X Ultra“

Išsamiau

„JAV parama ženkliai padėjo paspartinti kelių karinės infrastruktūros ir pajėgumų plėtros projektų įgyvendinimą Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje“, – sakė Estijos gynybos ministras Hanno Pevkur.

„Gera žinia ta, kad parama, lyginant su praėjusiais metais, didėja“, – pridūrė jis.

 

2020 metais įkurtos Baltijos saugumo iniciatyvos (BSI) dėka JAV Gynybos departamentas remia Baltijos šalių gynybinių pajėgumų plėtrą ir jų tarpusavio sąveiką. 2021 metais pagal šią iniciatyvą Baltijos šalims buvo suteikta 225 mln. USD, o 2022 metais finansinė parama siekė 169 mln. USD.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(1)
(85)

Komentarai (1)