„Tikslas Rusija.“ 160 000 000 $ už vienetą. Atkeliauja branduoliniai ginklai. Kas vyksta  ()

Šis bandymas yra didelės pažangos, įgyvendinant „Sentinel“ programą, dalis, kurios dėka JAV 2031 metais savo kariuomenei perduos modernius branduolinius ginklus.



© „Northrop Grumman“ nuotr. (Atvira licencija)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atkeliauja NATO branduolinis kūjis. Amerikiečiai Arnoldo oro bazėje (Tenesis) atliko trečiojo branduolinės raketos LGM-35A „Sentinel“ variklio bandymą, praneša „Defense News“.

Šis bandymas yra didelės pažangos, įgyvendinant „Sentinel“ programą, dalis, kurios dėka JAV 2031 metais savo kariuomenei perduos modernius branduolinius ginklus.

„Šis bandymas yra naujausias antžeminių ir skrydžio bandymų programos elementas, skirtas padėti mums patobulinti „Sentinel“ ginklą“, – paaiškino JAV oro pajėgų Branduolinių ginklų centro vadovas generolas Johnas Newberry.

„Sentinel“ programa skirta pakeisti senstančią tarpžemyninę balistinę raketą LGM-30G „Minuteman III“ (JAV tarnyboje lieka daugiau nei 400 tokio tipo raketų), kuri yra JAV branduolinio potencialo šerdis.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Litavimo aparatas, amfibinis RC lėktuvas, išmani indaplovė su APP, šlifuokliai ir kt. (Video)
3941 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-27/2024-04-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „GOCHIFIX“ - 20V kampinis šlifuoklis su baterija, įkrovikliu

2) „ENJOYWOOD“ - vyrių gręžimo skylių kreipiamasis korpusas

3) 220V taškinio litavimo (su argonu) aparatas

4) „BlitzHome BH-CDW1“ - portabili, išmanioji indaplovė su indų dezinfekcija, APP ir skirtingais darbo režimais

5) „TOP RC HOBBY TF-350“ - amfibinis RC lėktuvas

Išsamiau

Amerikiečiai praneša, kad, be kariuomenės, bandyme dalyvavo „Northrop Grumman“ ir „Aerojet Rocketdyne“. Bandymas vyko uždaroje kameroje vienoje iš karinių bazių Tenesyje, tačiau bandymo detalės nežinomos. Nežinia, kiek laiko užtruko paleisti vieną iš raketų variklių ir koks buvo galutinis bandymo rezultatas. Tačiau žinoma, kad pastarosiomis savaitėmis amerikiečiai išbandė keletą kitų raketos elementų.

JAV tai yra dar vienas svarbus branduolinių ginklų kūrimo etapas ir yra savotiška atgrasymo priemonė, kurios tikslas, be kita ko, Rusija.

 

Tai dar vienas kartas, kai JAV kariuomenė praneša apie vykstančius galingo ginklo kūrimo darbus. 2024 metų kovo pradžioje vietinėje oro pajėgų bazėje Guame buvo pastebėta vis dar kuriama superraketa AGM-183, kuri, remiantis prielaidomis, turėtų pasiekti maždaug 24 500 km/h greitį.

Dėl to, kad „Sentinel“ ginklas šiuo metu yra kūrimo fazėje, tikslios jo specifikacijos nėra iki galo žinomos. Tačiau viešai prieinama informacija rodo, kad šios „Minuteman III“ raketos įpėdinio naudojama kovinė galvutė greičiausiai bus termobranduolinės konstrukcijos W87 dizaino 0 versija (300 kilotonų TNT) arba naujesnė 1 versija, kurios veikimas dar nežinomas. Pavara bus atsakinga už taip vadinamą pakopinį variklį, t. y. trijų pakopų kietojo kuro pavara, kurios kiekvienoje pakopoje yra savas variklis ir degalai.

 

Taip pat priminsime, kad „Sentinel“ plėtra šiuo metu yra JAV valdžios prioritetas. Pastaraisiais mėnesiais paaiškėjo, kad vienos „Sentinel“ raketos kaina yra maždaug 40 procentų didesnė nei skaičiuota anksčiau, ir siekia maždaug 160 mln. USD. Tačiau tikimasi, kad kuriant šiuos ginklus išlaidos pasitrauks į antrą planą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(2)
(43)

Komentarai ()