„Ukraina pavėlavo. Tai beprasmiška...“ Rusija rado naują būdą. Ką netikėto skelbia „Forbes“  (2)

Žurnalistų teigimu, smūgiai Juodosios jūros laivynui nepadės nutraukti Rusijos tiekimo okupuotoje pietų Ukrainos dalyje. Prieš kelias savaites tai buvo įmanoma. Dabar Rusijos Federacija turi alternatyvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekmadienio vakarą (kovo 24 d.) Ukrainos ginkluotosios pajėgos paskelbė apie ataką Sevastopolyje esančiame objekte. Sevastopolio uoste buvo ataakuoti du Rusijos karinio jūrų laivyno desantiniai laivai, praneša „Forbes“.

Po dvigubo smūgio laivams „Jamal“ ir „Azov“ galėjo būti sunaikinta dar 15 % prieškarinės Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno sudėties, kurią sudarė apie dešimt desantnių laivų.

Tuo pat metu žurnalistai mano, kad šie smūgiai yra per vėlai, kad pakeistų jėgų santykį pietiniame Ukrainos fronte.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 52€ už akumuliatorinį 21V pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
4968

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Per dvejus sunkių kovų metus Ukraina susprogdino arba nuskandino penkis desantinius Ropuča klasės laivus ir vieną Tapir klasės laivą, naudodama raketas ir antvandeninius dronus. Iš 30 didelių Juodosios jūros laivyno laivų taip pat buvo sunaikintas kreiseris, povandeninis laivas, aprūpinimo laivas, keli patruliniai kateriai ir dvi raketų korvetės.

Smūgiai Rusijos laivams išsekino Juodosios jūros laivyno kovinę galią ir didžiąją jūros dalį pavertė neutralia zona, o tai savo ruožtu leido Ukrainai vėl pasinaudoti jūrų prekybos keliu. Ukrainos ekonomika atgijo.

Tuo pat metu, anot „Forbes“, Ukrainos pajėgos pavėlavo su tokiais smūgiais siekdamos kito tikslo – nutraukti Rusijos tiekimą okupuotoje pietų Ukrainos dalyje. Prieš kelias savaites rusų pajėgas dar buvo galima atkirsti nuskandinus desantinius laivus ir smūgiuojant į Krymo tiltą. Bet ne dabar.

 

Rusų inžinieriai nutiesė naują geležinkelį, jungiantį Rostovą prie Dono su okupuotu Donecku, Berdjansku ir Mariupoliu. Naujasis geležinkelis keliomis dienomis sutrumpina krovinių pervežimo iš Rusijos pietų į Ukrainos pietus laiką.

Sutrikdyti tiekimą geležinkeliu yra daug sunkiau nei jūra.

Kitaip tariant, dabar Rusijos armijos aprūpinimas nebe taip priklauso nuo laivų. Žurnalistų teigimu, gali patikti kadrai, kuriuose dega Rusijos laivai, bet dabar tai daugiau ar mažiau beprasmiška.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(86)
(-64)

Komentarai (2)