[ŽT] Genialus Latvijos prezidento pasiūlymas. ES taptų karine supergalia  ()

„Niekas nenori kariauti. Tačiau problema ta, kad niekas taip pat nenori būti užpultas. Ir niekas nenori patirti to, kas vyksta Ukrainoje“, – sakė prezidentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Genialus Latvijos prezidento pasiūlymas. Jis paragino ES šalis grąžinti privalomąją karo tarnybą. ES taptų karine supergalia.

Apie tai praneša „Financial Times“.

Pasak Latvijos prezidento, kariuomenės lyderiai pirmenybę teikia visiškai profesionaliems kariams, o privalomoji karo tarnyba gali pasirodyti nepopuliari. Tačiau visoje Europoje ginkluotosios pajėgos sunkiai komplektuojasi, o šaukimo įvedimas, pažymi prezidentas Edgars Rinkēvičs, padės sukurti efektyvesnes rezervines pajėgas Rusijai atgrasyti.

Atrodo kaip tankas, bet tarsi sėdėtum ant debesies ir skrieji 45 km/h! Nepakartojamas važiavimo malonumas. Kodėl gamintojas nutylėjo tiek privalumų? (FOTO, Video, „ENGWE Engine X“ apžvalga)
6252 16

„ENGWE Engine X“ - vienas naujausių kompanijos el. dviračių. Vadinamasis „fatbike“ - su storomis padangomis, kokybiškais amortizatoriais ir kitais privalumais, apie kuriuos gamintojas netgi nutyli. Žiauriai smagus žvėris. Sužinokite mūsų apžvalgoje apie jį daugiau.

Išsamiau

„Niekas nenori kariauti. Tačiau problema ta, kad niekas taip pat nenori būti užpultas. Ir niekas nenori patirti to, kas vyksta Ukrainoje“, – sakė jis.

 

Vasario pradžioje Latvijos užsienio reikalų ministras Krišjānis Kariņš sakė, kad jo šalis įvedė privalomąją karo tarnybą vyrams nuo 18 iki 27 metų, kad atgrasytų Rusiją nuo įsiveržimo į Europą. Jis patikslino, kad šiomis naujovėmis visų pirma siekiama padidinti atsargos karių skaičių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(247)
(8)
(239)

Komentarai ()