Rusai sugalvojo naują būdą apsisaugoti nuo dronų. Ar tai suveiks? (Foto)  (4)

Ukrainiečių dronai rusams kelia šiurpą. Jie naikina ne tik pavienius pėstininkus ir jų grupes, bet ir šarvuotąją techniką. Rusai bando apsaugoti savo ginklus ir imasi išradingų sprendimų. Štai vienas BMP-1 yra spygliuotas kaip ežys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai savo tankus, pėstininkų kovos mašinas ir šarvuotus pėstininkų trasnporterius dengė grotomis, tinklais, juose įrenginėjo mobilias elektroninės karybos sistemas. Bėda ta, kad mažieji dronai yra labai manevringi. Jie lengvai neria po tais keistas stogeliais ir daužo rusų technikos liukus. Liukai ir variklių grotelės, atrodo, yra pažeidžiamiausios vietos, bet kartais dronas smūgiuoja tiesiai po tanko bokšteliu ir jį sunaikina. Taigi, dronų amžius oficialiai jau prasidėjo ir tankai dėl to turėtų bijoti.

Bet visa tai yra labai nauja ir rusai nenustoja eksperimentuoti. Internete pasirodė štai taip papuošto BMP-1 nuotrauka:

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Litavimo aparatas, amfibinis RC lėktuvas, išmani indaplovė su APP, šlifuokliai ir kt. (Video)
3955 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-27/2024-04-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „GOCHIFIX“ - 20V kampinis šlifuoklis su baterija, įkrovikliu

2) „ENJOYWOOD“ - vyrių gręžimo skylių kreipiamasis korpusas

3) 220V taškinio litavimo (su argonu) aparatas

4) „BlitzHome BH-CDW1“ - portabili, išmanioji indaplovė su indų dezinfekcija, APP ir skirtingais darbo režimais

5) „TOP RC HOBBY TF-350“ - amfibinis RC lėktuvas

Išsamiau

Įsižiūrėję pamatysite, kad ši pėstininkų kovos mašina turi privirintus plieninės vielos  spyglius. Jų apačioje suformuota spyruoklė, kuri padeda spygliams atsistoti, jei jie yra nulenkiami važiuojant per krūmus ar kitas kliūtis. Kiekvienas toks spyglys buvo suformuotas ir privirintas rankomis, be jokios automatizuotos sistemos. Ukrainiečiai mūšio lauke tokių BMP-1 dar nematė, todėl tikėtina, kad tai yra karo lauko išradimas.

 

Kaip tokia apsauga veikia? Ukrainiečiai ir rusai dažnai apsaugai nuo dronų naudoja tinklus. Dronai yra gana lengvi ir maži. Jie įsipainioja tinkluose ir nesprogsta. Šių plonų spyglių funkcija yra panaši. Dronas turėtų arba nukristi ir nesprogti arba sprogti toliau nuo šarvų paviršiaus.

Tiesa, sunku įsivaizduoti, kad tai suveiks. Dronas link taikinio neria gana dideliu greičiu. Greičiausiai tos plieninės vielos tiesiog pasitrauks dronui iš kelio. Be to, mažieji dronai yra labai manevringi ir gali pasirinkti pažeidžiamiausią vietą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(17)
(-8)

Komentarai (4)