Nr. 775. Neįtikėtina. Skelbiama, kaip Juodosios jūros laivyno vadovybė norėjo apgauti Kremlių  ()

„Rusai vogė jo atsargines dalis“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-26 Nr. 775. Neįtikėtina. Skelbiama, kaip Juodosios jūros laivyno vadovybė norėjo apgauti Kremlių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija norėjo panaudoti užgrobtą ukrainiečių didįjį desantinį laivą „Konstantin Olšanskij“, į kurį Ukrainos ginkluotosios pajėgos pataikė „Neptūnu“, falsifikavimui, t. y. jį norėjo suremontuoti ir pervadinti, melagingai pranešant, kad tai vienas iš Rusijos didžiųjų desantinių laivų. Apie tai pranešė Ukrainos karinių jūrų pajėgų spaudos atstovo Dmytro Pletenčukas, skelbiama FREEDOM.

Ukrainiečių laivą „Konstantin Olšanskij“ 2014 m. kovo mėn. užgrobė Rusijos kariškiai, laivo varikliai ir elektroninė įranga buvo sugadinti. Tų pačių metų rudenį laivas buvo perkeltas į Sevastopolio įlanką.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 52€ už akumuliatorinį 21V pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
4968

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

2015 m. Rusijos atstovai pareiškė esantys pasirengę grąžinti „Konstantin Olšanskij“ Ukrainai, kartu atvirai manipuliuodami ir vadindami tai „sąlyga taikai Donbase pasiekti“. Nepaisant Kyjivo žingsnių siekiant Minsko susitarimų įgyvendinimo, šis laivas taip ir nebuvo grąžintas Ukrainai, tačiau kartu ir nebuvo oficialiai prijungtas prie Rusijos Juodosios jūros laivyno.

„Konstantin Olšanskij“ devynerius metus stovėjo Sevastopolio įlankoje, kur rusai jį ardė, o jei tiesą pasakius, grobstė atsargines dalis. Paskui Juodosios jūros laivyno vadovybė staiga suprato, kad jiems trūksta projekto Nr. 775 didžiųjų desantinių laivų ir nusprendė jį atkurti. Per metus laivas buvo prišvartuotas ir suremontuotas“, – pasakojo D. Pletenčukas.

 

Pasak spaudos atstovo, šių veiksmų tikslas buvo suklastoti ataskaitą Maskvos vadovybei apie tai, kaip jie atkūrė vieną iš neva „savo“ didžiųjų desantinių laivų.

„Tai galėjo būti „Minsk“ arba „Olenegorskij gorniak“, nes jie sugadinti taip, kad juos vargu ar būtų galima atstatyti. O tada atėjo mintis mūsų laivą pateikti kaip vieną iš Rusijos didžiųjų desantinių laivų“, – sakė Pletenčukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(4)
(24)

Komentarai ()