„Ar jie durs Rusijai į nugarą?“ Ukrainoje gali atsidurti galingiausi okupantų ginklai  ()

S-400 yra pakankamai efektyvi rusiška oro gynybos sistema. Galbūt ji nusileidžia geriausioms vakarietiškoms sistemoms, bet Ukrainai ji tikrai praverstų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkija turi S-400 sistemų ir galėtų jų atsisakyti. Turkija, kuri yra NATO narė, neturėtų pasikliauti rusiškais ginklais. Dar 2019 metais JAV valdžia tvirtino, kad Turkija negali įsigyti naikintuvų F-35, nes naudoja šią rusišką oro gynybos sistemą. Turkija labai nori F-35 ir vis kelia šį klausimą. Kėlė jį ir tada, kai reikėjo ratifikuoti Švedijos narystę NATO.

„Mes ir toliau manome, kad Turkijos dalyvavimas F-35 programoje yra nesuderinamas su jos S-300 ir S-400 naudojimu. Taigi mes vis dar diskutuojame. O kas, jei Turkijai pavyktų išsklaidyti mūsų susirūpinimą šia tema? Tada būtų galima pereiti prie grįžimo į F-35 programą“, – sakė JAV Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Litavimo aparatas, amfibinis RC lėktuvas, išmani indaplovė su APP, šlifuokliai ir kt. (Video)
3953 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-27/2024-04-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „GOCHIFIX“ - 20V kampinis šlifuoklis su baterija, įkrovikliu

2) „ENJOYWOOD“ - vyrių gręžimo skylių kreipiamasis korpusas

3) 220V taškinio litavimo (su argonu) aparatas

4) „BlitzHome BH-CDW1“ - portabili, išmanioji indaplovė su indų dezinfekcija, APP ir skirtingais darbo režimais

5) „TOP RC HOBBY TF-350“ - amfibinis RC lėktuvas

Išsamiau

Kuo pakeisti turimas S-300 ir S-400 sistemas Turkija tikrai rastų. NATO sąjungininkai padėtų. Be to, reikėtų paminėti, kad Turkija siuntė Ukrainai nemažai karinės technikos, nori prisidėti prie Ukrainos gynybos pramonės iškilimo. Tačiau tuo pat metu Turkija stengiasi išlaikyti gerus santykius ir su Ukraina, ir su Rusija. S-400 sistemų perdavimą Ukrainai teisiškai turėtų patvirtinti Rusija, bet kitos šalys sovietinius ginklus ir net rusišką amuniciją perduoda Ukrainai be jokių prašymų. Bet kuriuo atveju, jei Turkija nuspręstų žengti tokį žingsnį, tai neabejotinai ilgam sugadintų santykius su Rusija.

 

„Defense Express“ pažymi, kad Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoğanas yra vienas iš retų politikų, kuris dar turi galimybę derėtis su visais. Be to, S-400 atsisakymas nebūtų toks staigus ir paprastas. Rusijos ginklų perdavimas Ukrainai būtų didelis smūgis Putinui, netgi „peilis į nugarą“, rašo „Defense Express“.

Čia pat galima iškelti ir klausimą, ar Vakarai nori, kad Recepas Tayyipas Erdoğanas susigadintų santykius su Rusija. Taip, Rusija yra teroristinė valstybė, kuri Europos saugumą laiko grėsme savo interesams (nes saugi Europa riboja Putino galimybes vykdyti invazijas). Tačiau jei reikėtų kalbėtis su Putinu, gerai turėti tokį kanalą kaip Turkija. Aišku, niekas apie tai garsiai nediskutuoja, bet JAV norėtų, kad Turkija nenaudotų rusiškų sistemų, Turkija nori F-35, Ukraina nori S-400, Rusija nori, kad visi jai nusilenktų ir viską iš jos pirktų.

 

Priešlėktuvinė sistema S-400 buvo sukurta praeito amžiaus pabaigoje ir turi daugiau galimybių nei S-300, kurios pagrindu yra sukurta. Tai yra žemė-oras raketų sistema, galinti naikinti lėktuvus, sraigtasparnius, dronus ir net balistines raketas, jei tikėtume rusų pranešimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(75)
(3)
(72)

Komentarai ()