„Tai gali sukelti problemų.“ Kas atvyksta į Ukrainą  ()

Ukraina jau visai greitai turės rimtų naujų pajėgumų. Ir, galbūt, problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

F-16 naikintuvai turi daug didesnius pajėgumus nei ukrainiečių dabar naudojami sovietiniai naikintuvai, tačiau tai yra „labai jautrios mašinos“, teigia buvęs JAV jūrų pėstininkas,  F/A-18 pilotas Thomas Richteris

„Tai yra primadona, labai jautri mašina reikalaujanti kruopščios priežiūros. Ukrainos sovietiniai MiG naikintuvai yra šiurkštesni ir gremėzdiškesni, tačiau nereikalauja tiek daug dėmesio“, – sakė Thomas Richteris. Jo teigimu, pereinant prie F-16 Ukrainai teks keisti daugelį savo pilotų įpročių, įgyti daug naujų žinių.

Richteris pabrėžia, kad ne mažiau svarbu apmokyti mechanikus ir antžeminį personalą. Vienam F-16 prižiūrėti paprastai reikia nuo aštuonių iki 14 žmonių. Kai kurias atsargines dalis reikia keisti po tam tikro skrydžio valandų skaičiaus, o ne gedimo. Karo sąlygomis toks poreikis gali kilti gana dažnai. Juolab, kad, anot analitikų, ukrainiečiams teks rizikuoti ir siųsti F-16 tiesiai į kovą su rusais be jokio adaptacijos periodo.

[Vokietija+Kuponas!] Bent 100€ pigiau nei Lietuvoje. Naujausias rinkos lyderio 3D spausdintuvas, žavintis apžvalgininkus - „nuostabus! Išėmei iš dėžės ir naudojiesi“ (Video, „Creality K1C“)
2476 2

Puiki kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Naujausias vieno garsiausių gamintojų 3D spausdintuvų

Išsamiau

F-16 pranašumai prieš sovietinius naikintuvus apima ne tik daug geresnius radarus, bet ir manevringumą (šią savybę pabrėžia ir Ukrainos pilotai, besimokantys valdyti F-16), galingus kovinius pajėgumus.

Amerikietiškas naikintuvas turi šešiavamzdį 20 mm M61 „Vulcan“ ginklą ir gali nešti pačias įvairiausias raketas. Pavyzdžiui, verta paminėti F-16 naikintuvai gali būti ginkluoti tokiomis oras-oras raketomis kaip AIM-120 AMRAAM raketomis, lekiančiomis iki 75 km ir AIM-9 „Sidewinder“. Į antžeminius taikinius F-16 taikosi AGM-88 HARM ir AGM-65 „Maverick“ raketomis, o į laivus – AGM-84D „Harpoon“ ir „Penguin“ priešlaivinėmis raketomis. Be to, F-16 su malonumu priešui parodys CBU-87, CBU-89, GBU-10, GBU-12, „Paveway“ ir JDAM bombas.

 

Ukraina gaus kelias dešimtis F-16 naikintuvų. Pirmieji turėtų atvykti vasarą. Toks platus ginklų pasirinkimas reiškia, kad Ukrainai galbūt iš dalies pavyks kompensuoti kitų ginklų trūkumą. Be to, tikimasi, kad Rusija tiesiog bijos kelti savo lėktuvus Ukrainos bombardavimui FAB sklendžiančiomis bombomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(54)
(2)
(52)

Komentarai ()