Numušinės rusų raketas. Bręsta konfliktas su NATO. Kas nutiko  (2)

Rusija sąmoningai tiria Lenkijos sienas.


Andrzejus Szejna
Andrzejus Szejna
© Jarosław Roland Kruk/Wikipedia, licence: CC-BY-SA-3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:JKruk_20120714_ANDRZEJ_SZEJNA_IMG_9406.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO tiria galimybę numušti Rusijos raketas artėjant prie Šiaurės Atlanto Aljanso šalių sienų, ypač virš Ukrainos, sakė Lenkijos užsienio reikalų ministerijos vadovo pavaduotojas Andrzejus Szejna.

„NATO viduje analizuojamos įvairios koncepcijos, įskaitant idėją numušti tokias raketas, kai jos skrieja labai arti NATO sienos“, – kalbėdamas radijo stotyje RMF24 sakė A. Szejna.

Tačiau situacijoje, kai virš Ukrainos teritorijos sunaikinamos raketos, atitinkamas sprendimas gali būti priimtas „išimtinai su Ukrainos pusės sutikimu ir atsižvelgiant į jo tarptautines pasekmes“, – pabrėžė Andrzejus Szejna.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Litavimo aparatas, amfibinis RC lėktuvas, išmani indaplovė su APP, šlifuokliai ir kt. (Video)
3942 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-27/2024-04-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „GOCHIFIX“ - 20V kampinis šlifuoklis su baterija, įkrovikliu

2) „ENJOYWOOD“ - vyrių gręžimo skylių kreipiamasis korpusas

3) 220V taškinio litavimo (su argonu) aparatas

4) „BlitzHome BH-CDW1“ - portabili, išmanioji indaplovė su indų dezinfekcija, APP ir skirtingais darbo režimais

5) „TOP RC HOBBY TF-350“ - amfibinis RC lėktuvas

Išsamiau

Anot jo, Rusija sąmoningai tiria Lenkijos sienas, tačiau tuo pat metu Rusijos kariškiai žino, kad „jei raketa pajudės toliau į Lenkiją, ji bus numušta“. „Planuota išbandyti gynybos stiprumą ir Lenkijos ginkluotųjų pajėgų budrumą“, – pažymėjo diplomatas.

Prieš tai Lenkijos ginkluotosios pajėgos pranešė, kad naktį į sekmadienį, kovo 24 d., iš Rusijos paleista sparnuotoji raketa pažeidė Lenkijos oro erdvę pasienyje su Ukraina ir išbuvo joje 39 sekundes. Tai atsitiko Liublino vaivadijos Oserdovo srityje.

 

Gruodžio pabaigoje, per masinį Ukrainos apšaudymą, viena iš Rusijos raketų nukrito netoli sienos su Lvivo sritimi, netoli Lenkijos Vožuczyn-Cukrownia kaimo. Tuomet Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda sušaukė skubų susitikimą su šalies karine vadovybe. Varšuva aktyvavo visas savo pajėgas ir pakėlė lėktuvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai (2)