„Panika tarp rusų.“ Nustebusi net žvalgyba. „Jie perkelia vertingą įrangą“  ()

Rusijoje kylanti panika nustebino net britų žvalgybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos išpuoliai prieš Rusijos naftos perdirbimo gamyklas nesiliauja. Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pažymi, kad tokie veiksmai gali sukelti rimtų problemų Rusijos ekonomikai. Kartu britai mano, kad neįmanoma efektyviai apsaugoti visų tokių objektų Rusijoje, tačiau bandoma tai padaryti perkeliant vertingus ginklus, įskaitant sistemas „Pancir-S1“, į jautrias vietas. Tai rodo paniką tarp rusų, skelbia „Wirtualna Polska“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Litavimo aparatas, amfibinis RC lėktuvas, išmani indaplovė su APP, šlifuokliai ir kt. (Video)
3962 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-27/2024-04-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „GOCHIFIX“ - 20V kampinis šlifuoklis su baterija, įkrovikliu

2) „ENJOYWOOD“ - vyrių gręžimo skylių kreipiamasis korpusas

3) 220V taškinio litavimo (su argonu) aparatas

4) „BlitzHome BH-CDW1“ - portabili, išmanioji indaplovė su indų dezinfekcija, APP ir skirtingais darbo režimais

5) „TOP RC HOBBY TF-350“ - amfibinis RC lėktuvas

Išsamiau

Kasdien atnaujinamoje žvalgybos informacijoje britai remiasi Ukrainos žvalgybos atstovu. Jis atskleidė, kad prieš Rusijos naftos perdirbimo gamyklas jau įvykdyta daugiau kaip dešimt sėkmingų išpuolių. Kaip pranešė „Wirtualna Polska“, kai kurie taikiniai nuo fronto linijos nutolę iki 900 km, tačiau ukrainiečiai sugeba į juos smogti bepiločiais orlaiviais. Jie turi dronų, kurių veikimo nuotolis siekia iki 1 000 km.

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija pažymi, kad pastarojo meto ukrainiečių išpuoliai Rusijai atneša didelių finansinių nuostolių, taip pat daro poveikį vidaus degalų rinkai. Pažeistų įrenginių remontui gali prireikti ne tik laiko, bet ir didelių pajėgų bei išteklių. Sprendimai, susiję su naftos perdirbimo gamyklų apsaugos stiprinimu, jau turėjo būti priimti Kremliuje.

 

Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos turima informacija rodo, kad rusai nusprendė šiam tikslui naudoti sistemas „Pancir-S1“. Jie perkelia turimą šio tipo vertingą įrangą prie naftos perdirbimo gamyklų. Tai viena moderniausių Rusijos arsenalo įrangos dalių. Jie ją laiko viena geriausių pasaulyje savo kategorijoje ir naudoja, pavyzdžiui, Maskvai arba Vladimiro Putino rezidencijai Sočyje saugoti.

 

Tačiau problema gali būti rasti pakankamai tokių sistemų visiems svarbiems objektams Rusijos teritorijoje ginti. Jau pasirodė pranešimų, kad dėl karo Ukrainoje jaučiamas priešlėktuvinės gynybos sistemų trūkumas, o rusai net pradėjo derybas su Šiaurės Korėja dėl papildomos Pchenjano paramos.

„Rusijos energetikos ministerijos pareigūno teigimu, naftos perdirbimo gamyklų apsaugai planuojama dislokuoti oro gynybos sistemas „Pancir“. Tačiau, atsižvelgiant į Rusijos energetikos sektoriaus dydį ir mastą, mažai tikėtina, kad Rusija sugebės apsaugoti visus pažeidžiamus objektus“, – rašo britai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(3)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: