Ukrainos demilitarizacija neina pagal planą. Atkeliauja „Leopardų“ gamintojas. Kas vyksta  ()

Ukrainoje atidarys didelės karinės bendrovės KNDS padalinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos ir Vokietijos gynybos ministrai susitarė Ukrainoje atidaryti didelės karinės bendrovės KNDS padalinį. Savaitę anksčiau Kyjivas paragino Vakarų sąjungininkus užsakymais užpildyti didelius laisvus plotus, kurie atsirado ginklų gamyklose per dvejus karo metus.

Vokiečių ir prancūzų KNDS gamina tokius žinomus ginklų tipus kaip tankai „Leopard“, savaeigės haubicos „Cezar“, oro gynybos sistemos „Gepard“, kurias Europos šalys teikė Ukrainai dideliais kiekiais, taip pat tankai „Leclerc“, pėstininkų kovos mašinos, artilerijos sistemos ir t. t. Ukrainos padalinys gamins komponentus įrangai, kuri dabar naudojama Ukrainos ginkluotosiose pajėgose, o tai pagreitins jos remontą ir priežiūrą, taip pat Ukrainos kariuomenei taip reikalingą amuniciją.

„Mes, Prancūzija ir Vokietija, norime padėti Ukrainai tapti savarankiškesnei šaudmenų gamyboje“, – po susitikimo žurnalistams sakė Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius. Jo kolega prancūzas Sebastienas Lecornu pridūrė: „Amunicijos gamyba turėtų būti arčiau fronto linijos, tai labai svarbu siekiant užtikrinti tiekimą“.

[Vokietija] Bent 300€ pigiau nei Lietuvoje naujausias monstras! Iki 1000W, su 2 baterijomis, 50km/h ir apžvalgininko pagyros (Video, „ENGWE X20“)
5289 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Aukščiausios klasės el. dviratis

Išsamiau

Vėliau Ukrainos KNDS gamykla gali pereiti prie viso karinės įrangos gamybos ciklo, „Bloomberg“ sakė Prancūzijos pareigūnas.

Susitarimas pasirašytas po to, kai dviejų šalių lyderiai Olafas Scholzas ir Emmanuelis Macronas praėjusią savaitę pažadėjo pradėti ginklų gamybą Ukrainoje. Šaliai skubiai reikia sviedinių: jų trūkumas buvo pagrindinė Avdijivkos netekties priežastis vasarį po keturis mėnesius trukusių kovų. Rusijos artilerijos ugnies galia dabar 4–5 kartus viršija Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pajėgumus.

 

Vokietijos bendrovė „Rheinmetall“ vasarį pranešė, kad kartu su vietos bendrove Ukrainoje atidarys naują šaudmenų gamyklą. 2023 metais „Rheinmetall“ pasirašė sutartį su „Ukroboronprom“ dėl pėstininkų kovos mašinų ir šarvuočių gamybos.

Ukrainoje yra pajėgumų, bet labai trūksta pinigų užsakymams pateikti, neseniai pareiškė strateginės pramonės ministras Aleksandras Kamyšinas. Ukrainos gamyklos galėtų gaminti produktus tiek frontui, tiek Europos partneriams, kuriems reikia papildyti ginklų atsargas ruošiantis konfrontacijai su Rusija, interviu „Financial Times“ sakė jis.

 

„Greičiausias būdas pradėti gamybą – tai padaryti Ukrainoje. Esame konkurencingi kainos atžvilgiu ir esame arti pažangiausiųjų.“

„Ukrainska Pravda“ skaičiavimais, Ukrainos vyriausybė šiemet kariniams užsakymams skyrė 9 milijardus dolerių, o esami įrenginiai gali pagaminti 18 milijardų dolerių vertės ginklų. Šis įvertinimas „daugiau ar mažiau atitinka“ realybę, FT sakė Ukrainos pareigūnas.

Anot A. Kamyšino, Kyjivas šiuo metu derasi su maždaug 10 šalių dėl užsakymų finansavimo tiek Ukrainos įmonių gamyklose, tiek bendrose su Vakarų partneriais įmonėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: