JAV, JK ir Prancūzija. Didžiulis susirėmimas jūroje. Į kovą mesti naujausi ginklai. Kas vyksta (Video)  ()

Raudonojoje jūroje įvyko naujausio ginklo kovinis debiutas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija paskelbė apie priešlėktuvinės gynybos sistemos MBDA sukurtų CAMM „žemė-oras“ raketų sistemos „Sea Ceptor“ kovinį debiutą iš raketinės fregatos „Duke“ borto prieš husių paleistus bepiločius orlaivius.

Šeštadienį, kovo 9 d., Jungtinės Karalystės gynybos ministerija socialinėje žiniasklaidoje paskelbė apie CAMM (Common Anti-Air Modular Missile) „Sea Ceptor“ priešlėktuvinės gynybos sistemos kovinį debiutą, nukreiptą prieš Jemeno judėjimo virš Raudonosios jūros paleistus dronus, nukreiptus prieš civilinę laivybą.

[Vokietija] Bent 300€ pigiau nei Lietuvoje naujausias monstras! Iki 1000W, su 2 baterijomis, 50km/h ir apžvalgininko pagyros (Video, „ENGWE X20“)
5530 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Aukščiausios klasės el. dviratis

Išsamiau

Pasak JK gynybos ministro Granto Shappso, Jo Didenybės karo laivas numušė du dronus iš viso 28 dronų (iš 37 paleistų) spiečiaus. Tai buvo tarptautinės operacijos, kurioje dalyvavo JAV laivai, Danijos raketinė fregata „Iver Huitfeldt“ (4 numušimai) ir Prancūzijos fregata „Aquitaine“ (4 numušimai), dalis.

 

Laivai veikia kaip tarptautinės koalicijos ir operacijos „Prosperity Guardian“ dalis, kuri buvo pradėta praėjusių metų gruodžio 18 d. Tarp naujausios hučių atakos taikinių buvo su Singapūro vėliava plaukiojantis 190 m ilgio balkeris „Propel Fortune“, taip pat regione esantys JAV raketiniai eskadriniai mininkai.

 

„Sea Ceptor“ perėmimo nuotolis yra nuo vieno iki daugiau kaip 25 km, o 3 Machų greičiu skriejanti raketa leis perimti viršgarsines prieštankines raketas, orlaivius, sraigtasparnius ir bepiločius orlaivius, taip pat atremti greitaeigius atakos laivus 1 300 kv. km plote. „Žemė-oras“ raketų sistema gali perimti kelis taikinius ir kartu apsisaugoti nuo atakos 360 laipsnių kampu aplink laivą. Raketa yra 3,2 m ilgio, o jos paleidimo masė – 99 kg.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(4)
(52)

Komentarai ()