„Iš karto kai jie baigs jį remontuoti.“ Ošia visa propaganda. Ką SBU paruošė Krymo tiltui  ()

Šiuo metu tiltas remontuojamas po ankstesnio smūgio 2023 metų liepą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina vėl puls Krymo tiltą, kai Rusija vėl pradės juo gabenti karinę įrangą ir kitą ginkluotę, interviu televizijai „ICTV Fakty“ sakė Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) vadovas Vasilijus Maliukas.

Anot jo, šiuo metu tiltas remontuojamas po ankstesnio smūgio 2023 metų liepą ir objektas yra netinkamas vežti karinius krovinius vežti. „Šiandien priešas visiškai nenaudoja Krymo tilto ginklų tiekimui. Kai jie atstatys atramas, vėl galės pradėti judėti amunicija. Tada, tiesą sakant, dar kartą jiems pasakysime „Labas“, – sakė V. Maliukas.

[Vokietija] Bent 300€ pigiau nei Lietuvoje naujausias monstras! Iki 1000W, su 2 baterijomis, 50km/h ir apžvalgininko pagyros (Video, „ENGWE X20“)
5286 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Aukščiausios klasės el. dviratis

Išsamiau

Jis patikslino, kad iki tilto sugadinimo per parą juo pravažiuodavo iki 46 ginklus ir šaudmenis gabenusių traukinių, tačiau dabar tik 4-5, iš jų keturi keleiviniai, vienas – bendrojo vartojimo prekėms. Kalbant apie kelių eismą, jis vyksta atbuline eiga, o automobilių svoris negali būti didesnis nei 3,5 tonos, pridūrė SBU vadovas.

V. Maliukas taip pat pabrėžė, kad galutinis Ukrainos tikslas yra visiškai sunaikinti Krymo tiltą, o jos pajėgos „žinoma, turi tam potencialo“.

 

Tuo tarpu antradienį tapo žinoma, kad Maskvos Basmano teismas už akių suėmė SBU vadovą pagal straipsnį dėl teroristinio išpuolio, pasibaigusio žmogaus mirtimi (BK 205 straipsnio 3 dalies b punktas). „Kommersant“ žiniomis, kalbama apie sunkvežimio sprogimą ant Krymo tilto 2022 m. Didžiausia pagal šį straipsnį numatyta bausmė yra įkalinimas iki gyvos galvos.

Per dvejus Ukrainos karo metus ant Krymo tilto nugriaudėjo du sprogimai: 2022 metų spalį ir 2023 metų liepą. Pirmą kartą ant tilto detonavo specialiai paruoštas sunkvežimis, dėl kurio įgriuvo du tarpatramiai ir užsiliepsnojo prekinio traukinio kuro bakai. Žuvo penki žmonės, Rusija žalą įvertino daugiau nei 7 milijardais rublių (70 000 000 eur.). Antrą kartą statinį užpuolė du ukrainiečių nepilotuojami kateriai. Vienas tarpatramis buvo sunaikintas. Žuvo du žmonės.

 

Rusijos tyrimų komitetas pirmojo sprogimo organizatoriumi įvardijo SBU vadovą. Pastarasis 2023 metų rugpjūtį prisipažino asmeniškai planavęs Krymo tilto išpuolį ir jam vadovavęs. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(1)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: