Pasirodė galingas karo laivas. Neįtikėtina, kas atplaukė į Baltijos jūrą (Foto)  ()

Stiprindamas NATO rytinį flangą, laivas Baltijos jūroje vykdo operaciją „Brilliant Shield“, kurios tikslas – apsaugoti laivybos kelius ir stiprinti Aljanso oro gynybą šiame regione.



© Mark Harkin (CC BY 2.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_frigate_Luigi_Rizzo_(F_595)#/media/File:Joint_Warrior_17-2_(36740995714).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 10 dieną į Gdynės uostą Lenkijoje įplaukė FREMM klasės italų karinė fregata „Luigi Rizzo“ (F595).

Stiprindamas NATO rytinį flangą, laivas Baltijos jūroje vykdo operaciją „Brilliant Shield“, kurios tikslas – apsaugoti laivybos kelius ir stiprinti Aljanso oro gynybą šiame regione.

Laivas Baltijos jūroje plaukioja nuo sausio mėnesio ir tęs savo veiklą dar keletą mėnesių. Kartkartėmis jis įplaukia į uostus, kad pailsėtų įgula ir papildytų atsargas.

Galingas karo laivas yra 144 metrų ilgio, 20 metrų pločio ir 8,6 metrų grimzlės. Sveria 6700 tonų, gali pasiekti 30 mazgų (55 km/h) greitį. Aprūpintas „GE/Fiat-Avio LM2500+G4“ turbina, kurios galia yra 43 500 AG, varanti du propelerius.

[Vokietija] Bent 300€ pigiau nei Lietuvoje naujausias monstras! Iki 1000W, su 2 baterijomis, 50km/h ir apžvalgininko pagyros (Video, „ENGWE X20“)
5272 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Aukščiausios klasės el. dviratis

Išsamiau

Įgulą sudaro 131 karininkas ir jūreivis, taip pat sraigtasparnio įgula, kurią sudaro 14 arba 23 kariai, priklausomai nuo to, ar laive yra vienas ar du sraigtasparniai.

Laive yra sraigtasparnio nusileidimo aikštelė ir angaras dviem NH90 dydžio orlaiviams arba vienam NH90 ir vienam AW101.

Laive yra gausus jutiklių rinkinys. Bazinis – daugiafunkcis radaras „Selex EMPAR SPY-790 MFRA“ su aktyvios fazės skenavimo antena, leidžiančia vienu metu skenuoti oro erdvę, sekti pasirinktus taikinius ir nukreipti ginklus. Tai radaras, leidžiantis sekti iki 300 skraidančių ir antvandeninių taikinių.

Radaras leidžia aptikti ne tik lėktuvus ir sraigtasparnius, bet ir priešlaivines raketas, paleistas virš jūros paviršiaus.

 

 

Antrasis radaras „Selex RAN-30X“. Jis naudojamas aptikti skraidančius ir jūros taikinius iki 100 km atstumu, naviguoti ir vadovauti sraigtasparniams, stebėti tolimojo nuotolio radarą (apytiksliai 200 km) ir aptikti ateinančias priešlaivines raketas. Radaras vienu metu gali sekti iki 255 taikinių.

FREMM klasės fregatos gali pasigirti gausiu priešlėktuvinės ginkluotės komplektu, kurio pagrindinis elementas – 16 vertikalių raketų paleidimo įrenginių „Sylver A50“, skirtų raketoms „Aster-15“ ir „Aster-30“ paleisti. Pirmieji naudojami laivo savigynai, o antrieji – didesnio ploto gynybai. „Aster-15“ gali pasiekti taikinį už 30 km ir išvysto 3 Machų greitį, o didesnioji „Aster-30“ pasiekia taikinį už maždaug 120 km ir išvysto 4,5 Machų greitį.

 

 

„Luigi Rizzo“ yra trečiasis italų laivas, plaukiojantis Baltijos jūroje. Pirmas buvo eskadrinis minininkas „Caio Duilio“, po kurio sekė FREMM klasės fregata „Antonio Marceglia“. Šiuolaikinės fregatos ir eskadriniai minininkai turi labai aukštus priešlėktuvinės gynybos pajėgumus. Juos galima palyginti su plaukiojančia kombinuota priešlėktuvine „Wisla“ ir „Narew“ sistemų baterija. Šį vaidmenį atliks Lenkijos „Miecznik“ (liet. „Kardžuvė“) klasės fregatos, kurios po kelerių metų suformuos šiaurinį nacionalinės oro gynybos sistemos sparną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: