Prasideda. „Liepė armijai pasiruošti karui su Baltijos šalimis.“ Kas vyksta (Video)  ()

Aptartos galimos karinės operacijos Suvalkų koridoriuje.


A. Lukašenka
A. Lukašenka
© Stop kadras | https://core.telegram.org/widgets/post

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka aplankė Baltarusijos kariuomenę prie sienos su Lietuva ir su kariškiais aptarė galimas karines operacijas Suvalkų koridoriuje. Pokalbio vaizdo įrašą paskelbė kanalas „Pul Pervovo“.

„Visada jie plepa apie Suvalkų koridorių, kiek kilometrų yra iki Rusijos Federacijos teritorijos [kalbama apie Kaliningrado sritį]? – vaizdo įraše klausia A. Lukašenka. Baltarusijos gynybos ministras Viktoras Chreninas atsako, kad tiesia linija – 42 kilometrai. „Jie šneka veltui“, – daro išvadą A. Lukašenka.

[Vokietija] Bent 300€ pigiau nei Lietuvoje naujausias monstras! Iki 1000W, su 2 baterijomis, 50km/h ir apžvalgininko pagyros (Video, „ENGWE X20“)
5273 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Aukščiausios klasės el. dviratis

Išsamiau

Tada jis įspėja Šiaurės vakarų operatyvinės vadovybės vadą Aleksandrą Naumenko, kad Baltarusijos kariams teks susiremti su Baltijos šalimis ir „pagrobti“ dalį Lenkijos. A. Naumenko atsako: „Visi veiksmai suplanuoti. Vykdomi kovinės parengties uždaviniai. Strategija ruošiama. Krašto apsaugos ministro įsakymu rengiame įtvirtintas teritorijas“.

Kiek daugiau nei 100 kilometrų ilgio Suvalkų koridorius jungia Lenkiją su Baltijos šalimis ir skiria Baltarusiją nuo Kaliningrado srities. Jis laikomas vienu iš labiausiai tikėtinų Rusijos prezidento Vladimiro Putino taikinių karo su NATO atveju: jį užėmus Lietuva, Latvija ir Estija bus atskirtos nuo kitų NATO šalių.

 

Praėjusią savaitę NATO karinio komiteto vadovas admirolas Robas Baueris pareiškė, kad Vakarai turi būti pasirengę galimam konfliktui su Rusija. Anot jo, visos bloko šalys turi pasiruošti tam, kad karas su Rusija prasidės per artimiausius 20 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(148)
(-123)

Komentarai ()