„100% hipergarsinė raketa.“ Skelbiamas 2 „Patriot“ sunaikinimas. Kas nutiko  ()

„Defence Express“ ekspertų išvados.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 25 d. po pietų Rusija atakavo Kijevą iš Juodosios jūros keliomis „Cirkon“ raketomis. Ukrainos priešlėktuvinės gynybos sistemai pavyko perimti dvi raketas, o Rusijos gynybos ministerija greitai pranešė, kad sunaikintos dvi „Patriot“ sistemos.

„Defence Express“ ekspertai išsamiai ištyrė raketų nuolaužas ir padarė išvadą, kad jos yra daug didesnės nei buvo anksčiau.

[EU+Kuponas] „Čia bomba! Vienas įdomiausių modelių iš daugybės mano išbandytų ir 100 proc. valo geriausiai.“ Detalūs bandymai ir schema, kaip teisingai valyti langus (Video, „ABIR WD8“ apžvalga)
2714 2 1

Nuostabūs apžvalgininko vertinimai

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

Ekspertai neatmeta, kad raketoje įrengtas reaktyvinis variklis. Skirtingai nei „Kinžal“, patobulinta „Cirkon“ yra 100 proc. hipergarsinė raketa, galinti išlaikyti didelį greitį nuo skrydžio pradžios iki pabaigos. Tuo tarpu „Kinžal“ didelį greitį turi tik pradiniame skrydžio etape, o toliau jis smarkiai krenta. 

Analitikai praneša, kad „Cirkon“ veikia taip: ji išskrenda iš paleidimo šachtos ir tam tikrame aukštyje įjungiamas reaktyvinis variklis. 

Jau dideliame aukštyje raketa pasiekia 5,5 macho greitį, o jau netoli tam tikro taikinio raketa gali pasiekti maksimalų 7,5 macho greitį. Artėjant prie žemės greitis sumažėja iki 4,5 macho ir išlieka didelis. Vis dėlto jos greitis nėra 9 machų, kaip teigia rusai, o taip pat veikimo nuotolis yra tik 700 kilometrų, o ne 1000 kilometrų, kaip sako Kremlius.

 

Kol kas neaišku, kokia yra raketos valdymo sistema. Rusijos gynybos ministerija skebia, kad raketa turi radiolokacinę galvutę. Tačiau pagal raketos nuolaužas ekspertai to tiksliai pasakyti negali.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(46)
(-18)

Komentarai ()