[ŽT] Proga Ukrainai. Krymo tiltas turi rimtą saugumo spragą  ()

Nelegalaus Krymo tilto apsauga suprastėjo, tačiau jis tebėra sunkiai įveikiamas objektas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinių jūrų pajėgų atstovas Dmytro Pletenčiukas pažymėjo, kad Krymo tiltas liko be perimetro apsaugos.

Pastaruosius du metus po tiltu vienu metu buvo galima pamatyti nuo 10 iki 14 Rusijos Federacijos laivų ir karinio jūrų laivyno sargybos katerių. Dabar jų ten nematome. Todėl, galima sakyti, vienu gynybos lanku ten yra mažiau. Kitos sistemos, matyt, veikia“, – sakė Pletenčiukas. Jis pridūrė, kad tiltas ir toliau išlieka gana sunkiai įveikiamas, tačiau dabar nebėra taip saugomas kaip anksčiau.

[EU+Kuponas] „Čia bomba! Vienas įdomiausių modelių iš daugybės mano išbandytų ir 100 proc. valo geriausiai.“ Detalūs bandymai ir schema, kaip teisingai valyti langus (Video, „ABIR WD8“ apžvalga)
2713 2 1

Nuostabūs apžvalgininko vertinimai

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

Anot Pletenčiuko, nelegalus Krymo tiltas yra praktiškai nesaugomas nuo grėsmių vandenyje.

„Vietomis yra užtvaros, bet tiltas ilgas – 17 km, atrodo. Nebus pakankamai užtvarų. Be to, vartai laivams vis dar lieka atviri. Žinoma, ten yra ir sargyba. Žinoma, jie nuolat stebi situaciją virš vandens. Paskutinis jį atidžiai stebėjo patrulinis laivas „Sergej Kotov“. Šis stebėjimas jam baigėsi labai liūdnai. Taigi, dabar akvatorijoje praktiškai nieko nėra“, – sakė Dmytro Pletenčiukas.

 

Tiesa, reikia pasakyti, kad jūriniams Ukrainos dronams vis tiek nebus lengva priplaukti prie Krymo tilto. Be to, jūrinių dronų efektyvumas griaunant tokias konstrukcijas yra ribotas, todėl Ukraina ieško optimalių įrankių ir taktikos.

(60)
(1)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: