„Ateinantys 5–6 mėnesiai gali būti kritiniai. Ukraina iš dalies pati kalta“  ()

Leidinys perspėjo, kad per artimiausius kelis mėnesius Rusijos pajėgos gali padidinti puolimą. Tuo pat metu Ukraina turi problemų su ginkluote, mobilizacija ir gynybos objektais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgos jaučia amunicijos ir gyvosios jėgos trūkumą fronto linijose. Tuo pačiu metu Rusijos Federacijos pajėgos nemažina spaudimo ir netgi gali padidinti puolimą. Tai teigiama „The Economist“ straipsnyje.

Straipsnyje perspėjama, kad yra „nerimą kelianti tikimybė“, kad per artimiausius kelis mėnesius Rusijos pajėgos surengs naują puolimą. Priešas gali pralaužti gynybą ir žengti gilyn.

Rusų okupantai po Avdijivkos užėmimo vienu metu stipriai spaudžia keliose fronto vietose. Jiems pavyko prasiveržti 7-10 km į vakarus nuo miesto. Judėdami į priekį įsibrovėliai bando neleisti Ukrainai sustiprinti gynybinių linijų, tačiau vasarą prognozuojamas dar didesnis puolimas.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 52€ už akumuliatorinį 21V pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
4970

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Kiti 5–6 mėnesiai gali būti kritiniai“, – pažymėjo „Rochan Consulting“ analitikas ir „Ukraine Conflict Monitor“ svetainės autorius Konradas Muzyka.

Jo nuomone, Ukrainos prioritetai yra „gyvoji jėga, įtvirtinimai ir amunicija“. Tačiau Ukrainos pajėgas kamuoja „ūmus sviedinių badas“.

„Aktyviai naudodami bepiločius orlaivius ukrainiečiai iš dalies galėjo kompensuoti standartinius sviedinius. Tačiau dronai negali sukoncentruoti ugnies taip, kaip artilerija“, – rašoma straipsnyje.

Šiuo metu Rusija per metus pagamina apie 3 milijonus artilerijos sviedinių, taip pat gauna papildomų ginklų iš Šiaurės Korėjos ir Irano. Tuo pačiu metu Europa 2024 metais turėtų pagaminti tik 1,4 milijono sviedinių, o kitąmet – 2 milijonus.

 

„Geriausia perspektyva palengvinti Ukrainos padėtį yra iniciatyva, su kuria Čekijos vyriausybė tyliai dirbo nuo karo pradžios. Čekai išnaršė pasaulį ir iki šiol yra įsigiję apie 800 000 sviedinių“, – pabrėžė žurnalistai.

Tikimasi, kad sviediniai, kurie jau pradėjo nedideliais kiekiais atvykti į Ukrainą, leis gynėjams „lengviau kvėpuoti“ kelis mėnesius.

„Trūksta ir kitų rūšių amunicijos. Ukrainai pavojingai trūksta priešlėktuvinės gynybos.“

Ukrainai skubiai reikia papildomų priemonių smogti Krymui ir logistikos centrams už priešo linijų. Straipsnyje teigiama, kad reikšminga dalis sparnuotųjų raketų „Storm Shadow“ ir SCALP jau buvo sunaudota.

„Ukrainai taip pat trūksta tankų ir kitų kovinių mašinų, nors yra vilties, kad JAV galės atsiųsti jai šimtus „Bradley“ kovos mašinų, neprireikus papildomų pinigų iš Kongreso“, – rašoma straipsnyje.

 

Problema, dėl kurios kaltę turėtų prisiimti pati Ukraina, yra mobilizacija. Ukrainos karių amžiaus vidurkis fronto linijoje – 43 metai. Jų kovos dvasia vertinama kaip „aukšta“, tačiau gynėjai yra išsekę ir jiems reikia rotacijos.

Dėl gynybinių įtvirtinimų statybos vėlavimo kaltinama irgi Ukraina. Apie sienų stiprinimą pranešta tik lapkritį, o šiuo metu integruota gynybos sistema tik „iš lėto formuojasi“. Tai apima prieštankinius griovius, „drakono dantų“ kliūtis, minų laukus, šaudymo punktus ir žemės įtvirtinimus, skirtus apsaugoti pėstininkus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(8)
(3)

Komentarai ()