„Ištempsim daugiausiai 2 mėnesius.“ Šokiruojanti žinia. Kas vyksta armijoje  ()

„Visų pirma, daugiau pinigų reikia išleisti „integruotai priešraketinei gynybai.“


Tanko šūvis
Tanko šūvis
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=763962495916831&set=pcb.763962515916829

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginklų ir darbo jėgos trūkumas sukelia „operacinę riziką“, su kuria Britanijos armija turės susidurti tiesioginės karinės konfrontacijos su Rusija atveju. Tuo tarpu vyriausybė atsisakė didinti išlaidas gynybai naujajame biudžete, sakė Didžiosios Britanijos gynybos štabo viršininko pavaduotojas generolas leitenantas Robas Magowanas.

„Mes aiškiai parodome, kad pinigų suma, kurią šiuo metu išleidžiame amunicijai... nemaža suma... visose srityse, nėra proporcinga grėsmėms, su kuriomis susiduriame“, – Bendruomenių rūmų gynybos komiteto nariams sakė R. Magowanas. „Visų pirma, daugiau pinigų reikia išleisti „integruotai priešraketinei gynybai“, – sakė jis.

Gynybos komitetas vasarį pristatė savo padėties ginkluotosiose pajėgose vertinimą ir padarė išvadą, kad tiesioginėje konfrontacijoje „JK išnaudos savo potencialą per pirmuosius du konfrontacijos mėnesius“. Per posėdį vienas parlamentaras paklausė R. Magowano, ar JK „negalės kovoti su V. Putinu ilgiau nei porą mėnesių visaverčio karo metu, nes neturi amunicijos ir karinės technikos atsargų?“ Generolas patvirtino, kad tai tiesa.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 52€ už akumuliatorinį 21V pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
4970

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Sausio mėnesį Didžiosios Britanijos kariuomenės vadas generolas Patrickas Sandersas pareiškė, kad visuomenė ir eiliniai piliečiai turi būti pasiruošę karui su Rusija, tam būtų tikslinga padėti „nacionalinės mobilizacijos“ ir „piliečių armijos“ pagrindus. Vietoj numatyto nedidelio armijos skaičiaus sumažinimo iki 73 000 vyrų, ją raginama padidinti iki 120 000 žmonių. Gynybos komiteto ataskaitoje taip pat teigiama, kad Britanija „niekada nepasieks pasirengimo kariauti“ be skubių reformų, didinančių karių skaičių, ginklų  ir amunicijos atsargas.

 

Rusijos propagandistai ne kartą ragino surengti raketų atakas prieš Didžiąją Britaniją, įskaitant branduolines. Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas ne kartą grasino ją sunaikinti. Tiesioginės karinės Rusijos ir NATO šalių konfrontacijos atveju turėtume tikėtis iš jos didžiulio smūgio prieš karinius ir infrastruktūros objektus, perspėjo esami ir buvę Vakarų kariuomenės pareigūnai. O didžiausios Europoje ginklų gamintojos Vokietijos „Rheinmetall“ generalinis direktorius Arminas Pappergeris pasiūlė Europoje sukurti „geležinį kupolą“ pagal Izraelio modelį, apsaugantį nuo Rusijos raketų.

 

Pripažindamas būtinybę didinti karines išlaidas, gynybos sekretorius Grantas Shappsas pažymėjo, kad bet kokiame konflikte su Rusija JK nekovotų viena. Kartu su NATO partneriais jos karinis potencialas gerokai viršija Rusijos pajėgumus, pažymėjo jis.

„Tiems, kurie girdi, kad JK nėra pasirengusi kovoti su pačia Rusija, svarbu suprasti, kad mes niekada neatsidursime tokioje situacijoje, nes esame NATO ir yra 5 straipsnis [dėl kolektyvinės gynybos].

NATO bus mūsų pusėje. Tokia yra matematika“, – po susitikimo įraše X (anksčiau „Twitter“) pridūrė G. Shappsas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()