„Tai pasiruošimas pilno masto karui.“ Prasidėjo ataka prieš Baltijos šalis. Kas vyksta  (1)

Rusija ir toliau praktikuoja pirmuosius karo su NATO žingsnius.


GPS signalo trikdymui naudojama rusų sistema „Borisoglebsk-2“
GPS signalo trikdymui naudojama rusų sistema „Borisoglebsk-2“
© Mil.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Electronic_warfare_complex_Borisoglebsk-2.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija smarkiai suaktyvino savo veiksmus, kuriais trikdomas ar net blokuojamas palydovinis ryšys Baltijos regione. Pastarosiomis dienomis Lenkija ir Baltijos šalys tapo ilgiausio istorijoje trikdymo aukomis. Tai pasiruošimas pilno masto karui su NATO, praneša „Defense Romania“.

Lenkijos spauda cituoja švedų OSINT analitikės, „X“ platformoje pasivadinusios Markus Jonsson slapyvardžiu, pranešimą. Pirmadienio rytą ji pranešė, kad naujausias signalų trukdymas Baltijos jūros regione tęsėsi jau beveik 60 valandų. Jei Rusijos veikla pasitvirtins, iš esmės tapsime naujo rekordo liudininkais.

[Vokietija] Daiktas, kokio dar tikrai nesate matę! Programuojami išmanūs vištidės vartai su saulės elementais. Ribotas kiekis
5341 4 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Stulbinamų galimybių daiktas

Išsamiau

Signalas trikdomas virš didžiosios dalies Lenkijos, rytinės Vokietijos, pietų Švedijos, Lietuvos, dalies Latvijos, didžiosios Estijos dalies, taip pat virš Suomijos.

 

Pirmasis GPS signalo trikdymas virš Lenkijos ir (arba) Baltijos jūros regiono buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje. Kitomis savaitėmis reiškinys pasikartojo ir buvo pastebėtas tokiose šalyse kaip Vokietija.

Be to, kovo 14 d. Rusija išjungė Didžiosios Britanijos gynybos ministro lėktuvo, skridusio virš Kaliningrado eksklavo, GPS signalą.

Atrodo, kad už šiame regione esančios įrangos trikdymą atsakingas vadinamasis „Baltic Jammer“ – sudėtingas trukdymo tinklas, esantis Rusijos Kaliningrado eksklave.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(16)
(-9)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: