„Kariniai aerodromai, oro bazės ir strateginiai centrai.“ Kas vyksta Lietuvos pašonėje (Foto)  ()

„PZL-Świdnik“ yra viena iš pirmaujančių gamyklų pagal gaminamų sraigtasparnių skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rytų Lenkijoje vienas po kito atsiranda kariniai aerodromai, oro bazės ir strateginiai centrai. Dabar skelbiama, kad Lietuvos pašonėje, Svidnike bus įkurta nuolatinė Sausumos pajėgų sraigtasparnių aviacijos bazė.

Kovo 25 d. Lenkijos gynybos ministras Wladyslawas Kosiniakas-Kamyszas pasirašė ketinimų protokolą dėl Gynybos ministerijos ir Liublino vaivadijos bendradarbiavimo šiuo klausimu.

Ministras pabrėžė, kad „sraigtasparnių bazės atsiradimas čia yra didžiulis pastiprinimas ginkluotųjų pajėgų funkcionavimui“.

[Vokietija+Kuponas!] Bent 100€ pigiau nei Lietuvoje. Naujausias rinkos lyderio 3D spausdintuvas, žavintis apžvalgininkus - „nuostabus! Išėmei iš dėžės ir naudojiesi“ (Video, „Creality K1C“)
2519 2

Puiki kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Naujausias vieno garsiausių gamintojų 3D spausdintuvų

Išsamiau

„Jau 2023 metais kariuomenės generalinė vadovybė pareiškė norą didinti karinės aviacijos bazių skaičių, tam panaudojant civilinius oro uostus“, – primena „Militarny“.

Tai rodo augančius poreikius šioje srityje. Iki 2030 metų Lenkija turės maždaug 116 karinių lėktuvų. Be to, yra daug kitų orlaivių, įskaitant sraigtasparnius, kurie turi būti dislokuoti, be kita ko, Liubline.

 

Ministro pareiškimas rodo, kad naujoji sraigtasparnių bazė gali būti įrengta 100 hektarų Liublino oro uosto teritorijoje.

Tai nuo nulio pastatytas oro uostas, veikiantis nuo 2012 m. „Dziennik Zbrojny“ primena, kad juo naudojasi ir „PZL-Świdnik“ gamykla, priklausanti Italijos ir JK koncernui „Leonardo“. Gamykla turi turtingą Lenkijos ginkluotųjų pajėgų sraigtasparnių gamybos istoriją. „PZL-Świdnik“ yra viena iš pirmaujančių gamyklų pagal gaminamų sraigtasparnių skaičių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()