„Jie niekada negrįš į Rusiją.“ 107 000 000 000 $ nuostolių. „Krenta ištisos pramonės šakos“  ()

Rusijos karas su Ukraina smogė ekonomikai ir pramonei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasitraukimas iš Rusijos prasidėjus Rusijos „specialiajai karinei operacijai“ Ukrainoje 2022 m. užsienio bendrovėms kainavo daugiau nei 107 mlrd. dolerių nurašymų ir negautų pajamų, parodė „Reuters“ atlikta bendrovių ataskaitų ir pareiškimų analizė, praneša „The Moscow Times“.

Nuostolių apimtis nuo paskutinio skaičiavimo 2023 m. rugpjūtį padidėjo trečdaliu, pabrėžiant „specialiosios karinės operacijos“ padarinių finansinio smūgio įmonių pasauliui mastą.

[Super-pasiūlymas!] Iš Vokietijos 20 vnt. smūginių galvučių rinkinys tik 39,99€. Būtinas kiekvieno garaže. Ribotas kiekis
4772

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos, labai retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Išsamiau

Maskva reikalauja bent 50 proc. nuolaidos parduodant užsienio turtą ir palaipsniui sugriežtino pasitraukimo reikalavimus, dažnai sutikdama su nominaliais mokesčiais, siekiančiais vos vieną rublį.

Nuo 2024 m. pradžios paskelbta apie „Shell“, HSBC, „Polymetal International“ ir „Yandex“ priklausančio turto pardavimus, kurių bendra vertė siekia apie 10 mlrd. dolerių ir kuriems taikomos iki 90 proc. nuolaidos. Praėjusią savaitę „Danone“ pranešė, kad gavo reguliavimo institucijų leidimą parduoti savo turtą Rusijoje ir patyrė 1,3 mlrd. dolerių nuostolį.

 

Iš Rusijos rinkos pasitraukė apie 1 000 bendrovių, nors šimtai įmonių, įskaitant Prancūzijos mažmenininką „Auchan“ ir Italijos „Benetton“, toliau veikia arba sustabdė veiklą šalyje, rodo Jeilio vadybos mokyklos analizė.

Teisininkas Jeremy Zuckeris, sankcijų ekspertas, teigė, kad netikėtai daug jo įmonės klientų iš įvairių pramonės šakų nusprendė visiškai išvykti iš Rusijos ir tikriausiai niekada nenorės grįžti net pasibaigus „specialiajai karinei operacijai“.

Dėl to iš šalies išvyko vertingos technologijos, o Rusija gali nebepajėgti išlaikyti kai kurių aukštųjų technologijų pramonės šakų veiklos, sakė Zuckeris.

 

„Mano nuomone, tai rodo didelę žalą ekonomikai“, – sakė jis agentūrai „Reuters“.

Tarp vis dar veikiančių ar verslą Rusijoje vykdančių bendrovių yra „Mondelez International“, „PepsiCo“, „Auchan“, „Nestle“, „Unilever“ ir „Reckitt“. Kitos, įskaitant „Intesa Sanpaolo“, susidūrė su biurokratinėmis kliūtimis bandydamos pasitraukti iš Rusijos rinkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()