[ŽT] „Tai buvo pagrindinė jų rinka“. Net sąjungininkai atsisako rusiškų prekių. Kas nutiko  ()

2024 metų vasarį anglies gavyba Rusijoje pradėjo mažėti, rodo „Rosstat“ duomenys. Tiesa, nežymiai, bet šioje situacijoje Rusija gali pamatyti, ką apie ją galvoja jos sąjungininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palyginti su praėjusių metų vasariu, anglies gavyba Rusijoje sumažėjo 0,7 % iki 34,6 milijonų tonų, o nuo 2024 metų sausio mėnesio – 1,8 %. Tiesa, sausio rodikliai Rusijai buvo neblogi – palyginti su pernai, anglies buvo išgauta 1,7 % daugiau.

„Vedomosti“ kalbinti ekspertai anglies rinkos mažėjimą, ypač ilgesnėje perspektyvoje, aiškina tuo, kad kitos šalys ne taip noriai perka rusišką anglį. Indija pradėjo naudoti daugiau savo anglies, o Kinija, didelė Rusijos sąjungininkė, šį mėnesį apskritai ėmė riboti rusiškos anglies importą, kad apsaugotų savo vidinę rinką ir neturėtų reikalų su įmonėmis, kurioms taikomos JAV sankcijos.

[Super-pasiūlymas!] Iš Vokietijos 20 vnt. smūginių galvučių rinkinys tik 39,99€. Būtinas kiekvieno garaže. Ribotas kiekis
4748

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos, labai retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Išsamiau

Europos Sąjunga ir Jungtinė Karalystė 2022 metų rugpjūtį įvedė rusiškos anglies embargą, todėl Rusija turėjo skubiai nukreipti nemažą dalį savo anglies į rytus. Rusijos anglies eksportas į Aziją piką pasiekė 2023 m. balandį, tačiau tada tiekimas sumažėjo ir ta kreivė iki šiol suka žemyn.

(46)
(2)
(44)

Komentarai ()