Zelenskis: „JAV reakcija nebuvo teigiama, bet tai mūsų dronai“  (1)

JAV reakcija į Ukrainos išpuolius prieš Rusijos naftos perdirbimo gamyklas nebuvo teigiama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai penktadienį, kovo 29 d., paskelbtame interviu laikraščiui „The Washington Post“ pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Šį komentarą V. Zelenskis išsakė atsakydamas į žurnalisto klausimą, ar JAV pareigūnai tikrai perspėjo Ukrainą dėl atakų prieš energetikos objektus Rusijos teritorijoje, kaip skelbta spaudoje.

Pasak prezidento, „JAV reakcija į tai nebuvo teigiama“, tačiau Vašingtonas negali apriboti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų galimybės naudoti ukrainietiškus ginklus.

[Vokietija] Itin geros kainos puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
4344 1

Gera kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

„Mes naudojome savo bepiločius orlaivius. Niekas negali mums pasakyti, kad negalime to daryti“, – sakė V. Zelenskis.

Jo nuomone, šios atakos yra teisingas ir tinkamas atsakas į Rusijos atakas prieš Ukrainos energetikos sistemą, kai Ukraina neturi kitų priemonių apsiginti.

„Jei nėra oro gynybos, kuri apsaugotų mūsų energetikos sistemą, ir rusai ją puola, mano klausimas: kodėl mes negalime jiems atsakyti? Jų visuomenė turi išmokti gyventi be benzino, be dyzelino, be elektros. ... Tai yra teisinga“, – sakė prezidentas.

Jis pridūrė, kad Ukraina nutrauks savo atakas, kai Rusija nutrauks savo atakas.

 

Kovo 22 d. laikraštis „Financial Times“, remdamasis trimis šaltiniais, pranešė, kad JAV paragino Ukrainą nepulti Rusijos energetikos infrastruktūros, nes tai gali išprovokuoti pasaulinių naftos kainų kilimą ir atsakomąsias Rusijos priemones.

Ministro Pirmininko pavaduotoja Europos ir euroatlantinei integracijai Olga Stefanišyna pažymėjo, kad Ukrainos pusė į tokius raginimus jau atsakė „pasiekusi savo tikslus ir labai sėkmingai įvykdžiusi operacijas“, vykdytas Rusijoje. Be to, pasak jos, kitų pareigūnų pareiškimai rodo, kad kariniu požiūriu Rusijos naftos perdirbimo gamyklos yra visiškai teisėti taikiniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(90)
(1)
(89)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: