„Visų žvilgsniai nukreipti į juos.“ Užsienio spauda giria Baltijos šalis. „Tai bus už 2 metų“  ()

Rusija ateinantį dešimtmetį ruošiasi karinei konfrontacijai su Vakarais, todėl Baltijos šalys nesėdi sudėjusios rankų.


Estija ketina padvigubinti savo išlaidas gynybai
Estija ketina padvigubinti savo išlaidas gynybai
© Andrii Nikolaienko (CC0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Estonian_Army_Unimogs_on_parade-902253.jpeg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija ar Baltijos šalys neturi iliuzijų – jos žino, kad jei nori atremti Rusijos puolimą (hibridinį ir (arba) konvencinį), turi daugiau investuoti į savo gynybos pajėgumų didinimą, praneša Rumunijos portalas „Defense Romania“.

Estijos kariuomenės vadas ketvirtadienį pareiškė, kad Estija per ateinančius dvejus metus turi padvigubinti savo išlaidas gynybai, kad sukauptų pakankamai amunicijos, kuri leistų atremti bet kokias Rusijos invazijos pajėgas, praneša „Reuters“. Estijos generolas Martinas Heremas sakė, kad V. Putinas pasiekė ribą, kai jo nebegali atgrasyti galimybė panaudoti branduolinį ginklą arba patirti didelių nuostolių, jei nuspręstų pulti Estiją.

[Vokietija] Itin geros kainos puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
4242 1

Gera kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

Tačiau Estija būtų nuniokota, jei V. Putino pajėgos nebūtų greitai nustumtos atgal.

„Jei jūs pasirodysite prie mano sienos, lemiama (sąjungininkų) pergalė turi ateiti greitai: ne po mėnesių ar metų, o po dienų ir savaičių“, – sakė M. Heremas interviu Japonijoje, kur jis susitiko su gynybos pareigūnais.

 

„Jei iš tikrųjų manome, kad tai (galima Rusijos invazija) gali įvykti per trejus metus, tuomet sprendimus turime priimti šiandien", – sakė Heremas.

Estija, kadaise buvusi sovietinė respublika, jau padidino savo gynybos biudžetą iki maždaug 3 proc. bendrojo vidaus produkto, todėl ji – kartu su Lenkija – yra viena iš lyderių, kai kalbama apie kariuomenei skiriamą procentinę išlaidų dalį.

Estijos užsienio žvalgybos tarnyba praėjusį mėnesį pareiškė, kad Rusija ruošiasi karinei konfrontacijai su Vakarais per ateinantį dešimtmetį ir ketina padvigubinti prie sienos su Baltijos šalimis ir Suomija dislokuotų pajėgų skaičių.

 

Visų akys nukreiptos į Baltijos regioną, bet kokie Rusijos veiksmai sukeltų NATO 5-ojo straipsnio taikymą, ir Maskva tai žino.

Tačiau atsižvelgiant į artimiausių kelerių metų geopolitinį kontekstą, tikėtina, kad Rusija išbandys 5 straipsnį ir pasirinks tą rytinio flango teritoriją, kurią Rusijos žvalgyba įvardys kaip pažeidžiamiausia Aljansui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(7)
(71)

Komentarai ()