„Rusų operacijos taps taps gana rizikingos ir sudėtingos.“ Netrukus pasirodys galingiausias Ukrainos ginklas  ()

Ukrainiečiai laukia savo genialiojo ginklo, kuris sutriuškins Rusijos pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Besiginanti Ukrainos kariuomenė vis dar laukia pirmųjų naikintuvų F-16 pristatymo. Naujausiais duomenimis, ukrainiečiai turi susitaikyti su tuo, kad ginkluotės perdavimas vėluos kelis mėnesius, todėl pirmosios mašinos frontą gali pasiekti vasarą. Be to, kariuomenė negaus visų 45 lėktuvų iš karto. Pirmiausia į karių rankas pateks šeši F-16 naikintuvai, praneša Lenkijos portalas „Wirtualna Polska“.

Reikėtų priminti, kad F-16 ne kartą komentavo aviacijos ir karybos ekspertai, dažniausiai atkreipdami dėmesį į genialias amerikietiškų ginklų galimybes, kartu pranašaudami Rusijos aviacijos detronizavimą ir pranašumo ore įgijimą. Kartais viešojoje erdvėje pasigirsdavo ir balsų, kad F-16 yra ne tik stebuklingi ginklai, bet ir sunkiai valdomi orlaiviai.

[Vokietija] 2in1 dulkių siurblys tik 37,19€! Laidinis, 650W, 14kPa, HEPA filtras ir kt. Paskutiniai vienetai („ENCHEN V1“)
3398

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikių savybių

Ribotas kiekis

Išsamiau

Dar 2024 m. kovą vienas JAV pilotas (naudojantis šaukinį T-Bone) tvirtino, kad „F-16 yra primityvus, jis labai jautrus ir reikalauja griežtos priežiūros“. Ukrainiečiams tai reiškia, kad F-16 jiems teks prižiūrėti labiau nei sovietinių konstrukcijų lėktuvus – tai apima ne tik nuolatinį remontą, bet ir tinkamų kilimo ir tūpimo takų paruošimą dėl mažų F-16 ratų ir žemai esančių oro įsiurbimo angų.

 

Dabar panašiai apie F-16 kalbėjo ir aviacijos ekspertas Konstantinas Krivolapas, duodamas interviu kanalui „24 kanalui“, pasak kurio, F-16 naikintuvai turės didelės įtakos kovai, tačiau „nepakeis žaidimo taisyklių“.

Atvykus F-16, rusų operacijos taps gana rizikingos ir sudėtingos, – sakė Krivolapas, pabrėždamas, kad dėl JAV naikintuvų oro mūšiai pagaliau taps ne vienpusiški. – F-16 turės didelę įtaką fronto linijai, tačiau žaidimo taisyklių nepakeis.

 

Be to, minėti naikintuvai negali atsirasti virš okupuotų teritorijų „šiaip sau“. „Pirmiausia užgesinkite priešo priešlėktuvinę gynybą taip, kad jis negalėtų kvėpuoti“, – aiškino Krivolapas. Tai galima pasiekti ne tik aviacija, bet ir ATACMS bei „Storm Shadow“ raketomis. Taigi prieš pradedant F-16 operacijas Rusijos okupuotose teritorijose, joms reikės iš anksto pasirengti – iki tol skrendant virš šios teritorijos brangiaisiais F-16 gali kilti rizika prarasti lėktuvą dėl jo numušimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(2)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: