Rusai sudavė pavojingą smūgį. Atsakymą turėjo ir Ukraina  ()

„Forbes“ teigia, kad nepaisant problemų, susijusių su pagrindinės amunicijos tiekimu, Ukrainos brigados vis dar pajėgios sukurti nuožmią gynybą naudodamos minas, artileriją, prieštankines raketas ir dronus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienį, kovo 30 d., Rusijos pajėgos Avdijivkos fronte įvykdė vieną didžiausių tankų atakų prieš Ukrainos pozicijas nuo 2022 metų vasario 24 dienos.

Rusai sudavė pavojingą smūgį, tačiau Ukraina turėjo atsakymą. Praradę trečdalį tankų, rusai nesiveržė į priekį, rašo „Forbes“, remdamasis kariniais šaltiniais.

„Kai dūmai išsisklaidė, buvo matyti, kad rusai paliko – keliu į vakarus nuo Avdijivkos griuvėsių – trečdalį savo tankų“, – teigiama staipsnyje.

„Forbes“ pažymėjo, kad likus kelioms savaitėms iki šeštadienio išpuolio rusai naudojo pėstininkus, kad veržtųsi į vakarus nuo miesto. Priežastis ta, kad jiems pritrūko transporto priemonių po to, kai vasario viduryje patyrė didelių nuostolių per mūšius Avdijivkoje.

[EU+mažiausia kaina istorijoje!] Būtinas daiktas meistraujantiems. Su 2 baterijomis ir stulbinamos kainos aukščiausios kokybės 21V „Geevorks“ kampinis šlifuoklis
8694 2

Mažiausia fiksuota kaina!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pastarosiomis dienomis padėtis pasikeitė. Rusijos armija Avdijivkos fronte vėl naudojo šarvuočius, įskaitant tankus. Net 36 tankai ir 12 pėstininkų kovos mašinų iš Rusijos 6-ojo tankų pulko, priklausančio 90-ajai tankų divizijai, pradėjo puolimą palei kelią, vedantį iš Rusijos kontroliuojamos Tonenkės į Ukrainos kontroliuojamą Umanskės kaimą, esantį už kelių kilometrų į vakarus.

 

Ukrainos 25-oji brigada pastebėjo koloną ir žaibiškai reagavo, sunaikindama 12 tankų ir 8 pėstininkų kovos mašinas.

Kitą dieną po atakos Ukrainos Gynybos strategijų centras apibūdino kovas aplink Tonenkę kaip „pozicines“, o tai reiškia, kad nė viena pusė nepadarė reikšmingos pažangos.

„Forbes“ teigia, kad nepaisant problemų, susijusių su pagrindinės amunicijos tiekimu, Ukrainos brigados vis dar pajėgios sukurti nuožmią gynybą naudodamos minas, artileriją, prieštankines raketas ir dronus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(3)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: