[ŽT] „Apsaugoti savo piliečius.“ NATO narė gali imtis karinės intervencijos. Kas vyksta  ()

NATO narės Rumunijos gynybos ministerija parengė įstatymo projektą, kuris numato šalies karinę intervenciją, kad apsaugotų savo piliečius už Rumunijos teritorijos ribų.


Rumunijos kariai
Rumunijos kariai
© Constantin Barbu, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Romanian_HMMWVes_during_the_Romanian_National_Day_military_parade_2.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikėtina, kad tai yra Bukarešto reakcija į pastaraisiais metais pablogėjusią situaciją gretimame regione. Maskva anksčiau išreiškė nepasitenkinimą Moldovos planais artėti prie Vakarų Europos.

Įstatymo projektas numato ne tik karinio pobūdžio veiksmus, bet ir hibridinių grėsmių prevenciją. Sprendimą dėl Rumunijos gynybos pajėgų dislokavimo už nacionalinės teritorijos ribų gali priimti prezidentas, remiamas Nacionalinio saugumo tarybos.

Kaimyninėje Moldovoje gyvena daugiau nei milijonas žmonių, kurie per pastaruosius 30 metų įgijo Rumunijos pilietybę. Rusijos invazija į Ukrainą paveikė Moldovos vyriausybės ir atsiskyrusio Padniestrės regiono santykius. Šio regiono pareigūnai neseniai priėmė rezoliuciją, kuria prašoma Maskvos pagalbos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()