100 000 000 per mėnesį. Prasidėjo „Lukoil“ krachas. JAV ir Ukraina smogė kartu  ()

„Lukoil“ ištiko katastrofiška situacija.


„Lukoil“ būstinė Maskvoje
„Lukoil“ būstinė Maskvoje
© NVO (CC BY 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Akademika_Sakharova_2_Aug_2009_01.JPG

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos naftos įmonės dėl Vakarų sankcijų, įvestų po Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 m. vasarį, turi sunkumų remontuojant savo naftos perdirbimo gamyklas, kurios buvo pastatytos padedant JAV ir Europos inžinerijos bendrovėms, pranešė „Reuters“, remdamasi šaltiniais.

Tai teikia įrodymų, kad Vakarų sankcijos kartu su Ukrainos vykdoma smūgių Rusijos naftos objektams kampanija, kuria siekiama sutrikdyti Rusijos karo mašiną, duoda rezultatų.

Pasak penkių su padėtimi susipažinusių šaltinių, „Lukoil“ naftos perdirbimo gamykloje NORSI, ketvirtoje pagal dydį Rusijoje, nuo sausio 4 d. susiduriama su sunkumais remontuojant sugedusį benzino gamybos įrenginį, rašo „Reuters“.

[Pasaulinė premjera] Iš EU su kuponais „Touroll U1/J1“ serijos el. dviračiai tik nuo 499€. Su įspūdingomis dovanomis. Ribotas kiekis ir laikas (Video)
5042 8

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-04-16!

Dovanos

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

1 metų garantijos

„Touroll J1“, „Touroll J1 ST“, „Touroll U1 29“ ir „Touroll U1 26“

Išsamiau

Šaltiniai atskleidė, kad vienintelė bendrovė, galinti suremontuoti katalizinio krekingo įrenginį, kuris yra labai svarbus komponentas sunkesniems angliavandeniliams paversti benzinu, yra JAV įmonė UOP. Tačiau po invazijos į Ukrainą UOP pasitraukė iš Rusijos.

„Jie (inžinieriai) skubėjo ieškoti atsarginių dalių ir nieko nerado, – „Reuters“ sakė „Lukoil“ artimas šaltinis. – Tada visas įrenginys tiesiog sustojo.“

 

Pasak dviejų šaltinių, dėl neišspręstos problemos NORSI naftos perdirbimo gamykla 40 proc. sumažino benzino gamybą. Apskaičiuota, kad dabartinis naftos perdirbimo gamyklos prastovos laikotarpis „Lukoil“ kainuoja beveik 100 mln. dolerių negautų pajamų per mėnesį, remiantis „Reuters“ skaičiavimais.

Sunkumus, su kuriais susiduria Rusijos naftos perdirbimo gamyklos, dar labiau padidino Ukrainos bepiločių orlaivių atakos, kurios šiais metais smogė mažiausiai dešimčiai gamyklų ir privertė jas pirmąjį ketvirtį sustabdyti apie 14 proc. pajėgumų, teigia šaltiniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(481)
(12)
(469)

Komentarai ()