Kontratakos nebus? „Reikia 25 „Patriot“...“ Zelenskis pripažino skaudžią realybę  ()

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad kontrpuolimui Ukrainoje nėra pakankamai sviedinių, tačiau jų pakanka valstybės gynybai.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© ZSU (atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=768238718822542&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai jis pareiškė per interviu televizijos kanalui „Mano Ukraina“.

„Mes neturime sviedinių kontrpuolimo veiksmams, bet turime juos savo valstybės gynybai. Pradėjo veikti kelios iniciatyvos ir ginklai ateina pas mus“,  – sakė Volodymyras Zelenskis.

Anot jo, įtempčiausiomis fronto kryptimis šiandien sviediniai skirstomi sąžiningai be prioritetų ir „favoritų“. Be to, kai kurie ginklai dabar yra alternatyva artilerijos sviediniams, kurių trūksta. Kalbama apie dronus, kurių gamyba padidinta dešimt kartų.

Kiek „Patriot“ sistemų reikia Ukrainai?

[Vokietija] Net 700€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TTWEN D5-2000“)
11251 14

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Prezidentas pažymėjo, kad norint visiškai uždengti dangų, Ukrainai be esamų sistemų reikia dar 25 „Patriot“ padalinių iš 6–8 sistemų. Zelenskio teigimu, taip pat yra keletas šios sistemos analogų, kurie taip pat gerai veikia.

 

Jis įsitikinęs, kad rusai ir toliau atakuos Ukrainos energetikos sistemą. Tačiau Ukraina negali atlaikyti tam tikrų raketų smūgio. Tokiu atveju gali dirbti tik „Patriot“.

„Ir čia reikia rinktis – kurį objektą saugoti, šį miestą ar kitą miestą. Šiandieninis rusų puolimo intensyvumas gana didelis, šiandien turime priešlėktuvinės gynybos rezervą, bet reikia galvoti, kas bus rytoj“, – pažymėjo Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()