„Adekvatus atsakas.“ Ne Baltarusija. Lietuvos kaimynė svarsto apie branduolinį ginklą  ()

Prezidentas Andrzejus Duda įsitikinęs, kad Rusijos Federacija artimiausiu metu nepuls Lenkijos. Tačiau jis ragina NATO nares persiginkluoti, kad būtų išvengta būsimų išpuolių.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Kremlin.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4_%D0%B2_%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8C_70-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%8F_%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija turi turėti priemonių, kurios galėtų užkirsti kelią imperialistiniams Rusijos Federacijos ketinimams. Kremlius nedrįs pradėti branduolinio smūgio, bet būtų gerai, kad Lenkijoje būtų branduolinės galvutės.

Duodamas interviu „Dzennik Gazeta Prawna“ Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda kalbėjo apie savo viziją apie galimą Rusijos invaziją į ir apsikeitimą smūgiais.

Žurnalistai paklausė Dudos, ar jis leistų Lenkijoje disponuoti branduoliniais ginklais. Atsakydamas politikas priminė, kad Rusijos Federacija, kaip kadaise SSRS, dislokuoja branduolines galvutes už savo sienų. Pavyzdžiui, šis ginklas yra Baltarusijoje. Todėl būtina, kad panašus žingsnį žengtų ir NATO.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 123€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2, 10W garsiakalbiai ir kt. („SkyEcho FreeONE“)
4406 1

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

„Tai yra sprendimas, kuris būtų adekvatus situacijai, su kuria susidūrėme Šaltojo karo metu, kai Sovietų Sąjunga dislokavo branduolinius ginklus satelitinėse valstybėse. Šiandien yra daug požymių, kad Rusijos branduoliniai ginklai yra labai arti Aljanso sienų. NATO turi tinkamai reaguoti į šiuos veiksmus“, – pabrėžė prezidentas.

Duda pašnekovams priminė, kad anksčiau SSRS įtakos sfera nusidriekė iki skiriamosios linijos tarp Vokietijos Federacinės Respublikos (VFR) ir Vokietijos Demokratinės Respublikos (VDR). Tai yra, Lenkija, kaip ir kitos Rytų Europos bei Baltijos šalys, buvo už šios linijos. Rusija ir toliau įgyvendina savo imperialistinius interesus. Tačiau jis netiki, kad įvyks išpuolis. Jo nuomone, siekdamos, kad taip nenutiktų, NATO narės turi parodyti savo pasirengimą rimtai kovoti.

 

„Ar yra reali grėsmė? Ne. Jei šiandien adekvačiai reaguosime ir sukursime potencialą priešintis agresijai, tai neįvyks. Šaltojo karo metu realaus konflikto tarp SSRS ir Vakarų nebuvo, nes Maskva žinojo, kad nelaimės“, – sakė prezidentas.

 

Siekdamos pagerinti situaciją, NATO valstybės narės privalo modernizuoti kariuomenę ir skirti jai ne mažiau kaip 3 % BVP. Lenkija yra po Šiaurės Atlanto Aljanso „branduoliniu skėčiu“ – to pakanka, kad būtų išvengta Rusijos Federacijos puolimo, įsitikinęs Duda. Jo nuomone, Kremlius net nedrįs pradėti taktinio branduolinio smūgio ir branduolinio karo.

„Mano nuomone, branduolinio karo nebus. Konfliktas – atsižvelgiant į potencialą – reikštų pasaulio pabaigą“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(4)
(67)

Komentarai ()