„Nurodė Vokietijos vyriausybė.“ Tragiškos naujienos rusams. Ką pradėjo vokiečių karo gigantas  ()

Tai yra Ukrainai labai reikalingi ginklai.


„Marder 1A3“
„Marder 1A3“
© synaxonag (CC BY 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Marder_IFVs_in_German_service#/media/File:IL%C3%9C_der_Bundeswehr_am_24.09.2012_--_Marder_vorne.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos vyriausybė nurodė gynybos pramonės milžinui „Rheinmetall“ Ukrainai suteikti 20 papildomų pėstininkų kovos mašinų „Marder“. Ukrainai jau perduota apie 140 tokių mašinų, dalis jų, deja, buvo prarastos mūšio lauke. Technika genda, yra sunaikinama, reikalauja priežiūros, todėl turi būti užtikrintas nuolatinis jos tiekimas.

„Marder 1A3“ Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms užsakyti dar 2024 metų kovą. Tikslios užsakymo vertės „Rheinmetall“ neatskleidžia, tačiau pažymi, bet kalbame apie dešimtis milijonų eurų. Tai neturėtų stebinti, nes viena tokia mašina kainuoja daugiau nei milijoną eurų. Turint omenyje skubėjimą, kaina gali būti ir didesnė, nes šiuos papildomus „Marder“ Ukrainai planuojama perduoti dar šiemet. Kita vertus, „Rheinmetall“ Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms perduoda ne naujas, o Vokietijos sausumos pajėgų naudotas pėstininkų kovos mašinas „Marder 1A3“, kurios bus iš pagrindų atnaujintos. Bet kuriuo atveju, būtų sunku tikėtis, kad 20 pėstininkų kovos mašinų „Marder 1A3“ kainuotų mažiau nei 15 milijonų eurų.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jau 3 mano žvejai draugai užsisakė šį įrenginį, pamatę ką sugeba maniškis, ir toliau jį rekomenduoju visiems“
8230

Nuostabi kaina

Vokietijos sandėlis, labai retas atvejis

Itin ribotas kiekis

Puikus daiktas, labai perkamas

Išsamiau

„Rheinmetall“ pranešė, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms jau perdavė triženklį „Marder“ pėstininkų kovos mašinų skaičių. Šaltiniai nurodo, kad Ukraina gavo apie 140 „Marder“ mašinų. „Pirmąsias 20 tokių kovinių mašinų bendrovė Vokietijos vyriausybės užsakymu Ukrainai pristatė dar 2023 metų kovą. Nuo to laiko buvo pristatytos dar kelios partijos, kurių kiekvienos dydis yra dviženklis“, – rašo „Rheinmetall“.

 

Šiuo metu pristatomos „Marder 1A3“ mašinos, turinčios lazerinius atstumo matuoklius, kurie padeda efektyviai ir tiksliai nusitaikyti į tolimesnius taikinius, ir daug kitų atnaujinimų. „Marder 1“ tarnauja nuo 1971 metų, bet ne kartą buvo atnaujinta. „Marder 1A3“ buvo gaminami 1988-1998 metais.

 

Ukrainos gynėjai spėjo pamėgti „Marder“. Ukrainiečių turima versija išvysto 65 km/val. greitį, turi gerą, tikslią 20 mm automatinę patranką, gali turėti prieštankinių raketų sistemą MILAN. „Marder“ įgulą sudaro 3 žmonės, viduje telpa ir dar 6 keleiviai. „M2 Bradley“ gali būti ukrainiečių favoritas šioje kategorijoje, bet švedų CV90 ir vokiečių „Marder“ irgi yra labai svarbūs ir vertinami ginklai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(73)
(2)
(71)

Komentarai ()