„Jie reikalingi Ukrainai.“ Prasidėjo paieška visame pasaulyje. „Daug pastatyta ant kortos“  ()

Po NATO viršūnių susitikimo Briuselyje, kuriame Ukraina priminė, kad jai reikia ginklų ir amunicijos, pasirodė informacija apie intensyvias „Patriot“ sistemų paieškas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Ukrainos užsienio reikalų ministro Dmytro Kulebos, dabar ir Jungtinė Karalystė ieško „Patriot“ sistemų, kurias būtų galima perkelti į Ukrainą. „Patriot“ yra amerikietiška oro gynybos sistema, bet jų labai trūksta. Rusija nuolat atakuoja Ukrainos miestus, todėl bus ieškoma atliekamų sistemų. Naujų sistemų gamyba tiesiog per ilgai užtruktų.

Kułeba pranešė, kad kalbėjosi su Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministru Davidu Cameronu, kuris patvirtino, kad šalis ieškos oro gynybos sistemų Ukrainai. Vokietija jau dalyvauja „Patriot“ paieškose. Tik lengva nebus.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jau 3 mano žvejai draugai užsisakė šį įrenginį, pamatę ką sugeba maniškis, ir toliau jį rekomenduoju visiems“
8355

Nuostabi kaina

Vokietijos sandėlis, labai retas atvejis

Itin ribotas kiekis

Puikus daiktas, labai perkamas

Išsamiau

Saudo Arabija galėtų būti „Patriot“ donorė, turinti 18-25 šių sistemų baterijas (įskaitant PAC-2 ir PAC-3 versijas), bet Vokietija kadaise blokavo 48 „Eurofighter Typhoon“ naikintuvų pardavimą Rijadui ir dabar kažin, ar Saudo Arabija sutiks bendradarbiauti su Vokietija „Patriot“ klausimu. Galbūt Saudo Arabija kalbėsis su Jungtine Karalyste, su kuria palaiko draugiškesnius klausimus karinės technikos srityje.

„Patriot“ Ukrainoje veikia nuo 2023 metų balandžio. Šias oro gynybos sistemas Ukrainai perdavė Vokietija, Nyderlandai ir JAV. „Patriot“ ne kartą įrodė, kad yra viena efektyviausių oro gynybos sistemų Žemėje. Ukrainoje „Patriot“ numušė ir kelias balistines raketas. Net ir hipergarsinių raketų „Cirkon“ numušimas priskiriamas „Patriot“.

 

Priklausomai nuo versijos, „Patriot“ gali pataikyti į taikinius, esančius iki 160 km atstumu. PAC-3 gali naikinti ir šiuolaikines balistines raketas iki 35 km atstumu. Labai svarbu tokius taikinius numušti kiek įmanoma anksčiau, kad skeveldros nekristų ant gyvenamųjų namų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()