„Rusija galėtų užimti visą Estiją, ir JAV nepajudintų nė piršto“  ()

Europos šalims, įpratusioms slėptis po amerikiečių branduoliniu skydu, iškilo grėsmė.



© Міністерство оборони України (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=636176382028151&set=pb.100069073844828.-2207520000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pax Americana, t. y. pasaulinio stabilumo po Antrojo pasaulinio karo, kurį kontroliuoja galinga Jungtinių Valstijų valstybė, koncepcijai iškilo grėsmė. Jos žlugimas reikštų pasaulio, kokį jį pažįstame, pasikeitimą, tačiau ar tai įvyks, priklauso nuo to, ar naujuoju JAV prezidentu taps Donaldas Trumpas, rašo britų „Telegraph“.

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas praėjusį mėnesį pareiškė, kad Trumpas jam atskleidė, kad planuoja visiškai nutraukti karinę pagalbą Ukrainai. Tai aiškiai lemtų Rusijos pergalę Ukrainoje, taigi ir ES iškiltų pavojus, praneša serbų portalas B92.

[Vokietija!] Tik 111€ ir pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas - PASKUTINIAI VIENETAI
11896 3 1

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Galimos Rusijos pergalės Ukrainoje pasekmės būtų milžiniškos. Europą užtvindytų apie 15 milijonų pabėgėlių, o rytinės NATO narės atsidurtų akis į akį su didžiule, patyrusia ir kovose užgrūdinta Rusijos kariuomene, remiama kylančio karinio-pramoninio komplekso.

Svarbu žinoti, kad JAV, kaip NATO aljanso narė, neprivalėtų remti jokios narės, jei taip panorėtų.

Priešingai populiariai nuomonei, Šiaurės Atlanto sutarties 5 straipsnis, abipusės gynybos sąlyga, neįpareigoja Amerikos ar bet kurio kito sąjungininko kariauti ginant kitą.

 

„Aš nuoširdžiai manau, kad daugelis Vakarų politikų nesupranta, kas iš tikrųjų yra NATO, ir sakau tai kaip buvęs NATO pareigūnas. Rusija galėtų užimti visą Estiją, ir JAV nepajudintų nė piršto – Valstijos tiesiog aktyvuotų tą straipsnį ir nesiveltų į konfliktą. Europiečiai tikrai turi tai suprasti“, – sako Britų saugumo instituto (RUSI) Europos saugumo tyrinėtojas Edas Arnoldas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(51)
(-18)

Komentarai ()