100 000 tonų iš Kazachstano. Rusijai reikalinga skubi pagalba (Video)  ()

Iškastinis kuras yra pagrindinis Rusijos ekonomikos variklis ir pagrindinis Kremliaus karo mašinos pajamų šaltinis.



© Kanal13 (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=Pdjsw5o2ljo&ab_channel=Kanal13

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijai reikalinga skubi pagalba. Šalis mano pritrūksianti benzino atsargų, todėl prašo 100 000 tonų benzino iš Kazachstano.

Apie tai praneša „Reuters“, remdamasis trimis šaltiniais.

Anot „Reuters“, vienas šaltinis teigė, kad dėl Kazachstano strateginių benzino atsargų panaudojimo Rusijos vidaus rinkai sustiprinti jau buvo susitarta.

Kartu Kazachstano energetikos ministro patarėjas Šingysas Iljasovas pažymėjo, kad ministerija tokio prašymo iš Maskvos negavo. Rusijos energetikos ministerija atsisakė komentuoti šį klausimą.

Pastarosiomis savaitėmis Ukrainos bepiločių orlaivių smūgiai sutrikdė mažiausiai 10 % Rusijos naftos perdirbimo gamyklų pajėgumų, kovo 23 d. pranešė JK gynybos ministerija, ir privertė Rusiją įvesti šešių mėnesių benzino eksporto draudimą, kuris prasidėjo kovo 1 d., kad būtų išvengta didelio trūkumo.

[Iš Lenkijos] „Engwe“ švenčia savo 10-ąjį gimtadienį! Su kuponais mažiausios kainos istorijoje ir el. dviračiai dovanų!
4274 1

Tokie išpardavimai būna tik kartą per dešimtmetį. Ir „Engwe“ kompanija švęsdama savo veiklos jubiliejinį gimtadienį paruošė beprotiškų pasiūlymų.

Išsamiau

Padidėjusios atakos prieš naftos perdirbimo įmones atkreipė JAV dėmesį, kurios perspėjo Ukrainą liautis pulti Rusijos naftos perdirbimo įmones, tariamai susirūpinus, kad smūgiai gali padidinti pasaulines naftos kainas ir padidinti tolesnių atsakomųjų veiksmų riziką, rašo „Financial Times“.

Ukraina ir toliau teigia, kad taikymasis į Rusijos energetikos infrastruktūrą yra teisėta karinė strategija.

„Naudojome savo dronus. Niekas negali mums pasakyti, kad negalime“, – kovo 30 d. leidiniui „The Washington Post“ sakė Volodymyras Zelenskis, pabrėždamas, kad Vašingtonas negali uždrausti Ukrainai naudoti savo ginklų.

 

Iškastinis kuras yra pagrindinis Rusijos ekonomikos variklis ir pagrindinis Kremliaus karo mašinos pajamų šaltinis. Nepaisant Rusijos benzino eksporto draudimo, šalis ir toliau tiekia kurą Maskvos vadovaujamos Eurazijos ekonominės sąjungos šalims, įskaitant Kazachstaną.

Dėl nuolatinio benzino trūkumo Kazachstanas pats apribojo degalų eksportą iki 2024 m. pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(3)
(44)

Komentarai ()