Kaip scena iš filmo „Pašėlęs Maksas“. Kas pasirodė fronte (Video)  ()

Ar apskritai kas nors žinoma apie tokių transporto priemonių naudojimą okupacinės pajėgų gretose.


M-72
M-72
© Stolbovsky, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:IMZ_M-72_in_Moscow_02.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete plintančiame vaizdo įraše matyti, kad vienas iš Rusijos armijos dalinių šturmo operacijoms vykdyti net naudoja motociklus kaip pėstininkų transporto priemonę.

Įdomu tai, kad rusų judėjimą mūšio lauke filmavo jų pačių dronas, tai yra okupantai šioje istorijoje aiškiai „eksperimentavo“, bandydami patikrinti, ar motociklai jiems padės įveikti tam tikrą teritoriją, kurią „dengė“ Ukrainos artilerijos ugnis.

Sprendžiant iš šių kadrų, būtent „eksperimentas“ su motociklais rusams buvo gana sėkmingas, tai yra, jie sugebėjo šią transporto priemonę panaudoti judėjimui sąlyginai „pilkojoje“ zonoje. Tačiau kiek tai paveikė jų puolimo veiksmų efektyvumą – šis klausimas išlieka atviras.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 123€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2, 10W garsiakalbiai ir kt. („SkyEcho FreeONE“)
4440 1

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Iš pirmo žvilgsnio visa tai, gali atrodyti kaip scena iš filmo „Pašėlęs Maksas“.

Tačiau, kita vertus, reikėtų pabrėžti, kad Ukrainos kariuomenė pastebi naują tendenciją – priešas aktyviai naudoja lengvąsias transporto priemones, tokias kaip bagiai ar keturračiai, kad greitai pristatytų savo pėstininkus į fronto liniją.

Įdomu, kad iki 2011 metų Rusijos armija savo arsenale turėjo motociklus kaip standartines transporto priemones, tačiau tais pačiais metais Rusijos Federacijos gynybos ministerija nusprendė jų atsisakyti, nes negalėjo sugalvoti naujos jų naudojimo koncepcijos.

 
 
 
 
 
 
 

 

Iš tiesų tais pačiais 2011 m. Rusijos propagandiniai leidiniai rašė, kad Rusijos Federacijos gynybos ministerija negali sugalvoti pritaikymo motociklams, nes esą būtina atlikti „eksperimentinę operaciją“, o motociklų įrangos gamintojai nesiruošia duoti savo gaminių nemokamai, kaip reikalavo Rusijos gynybos ministerija.

Jie taip pat rašė, kad sovietų armija motociklus naudojo tankų kolonoms lydėti, tačiau Rusijos armija tam jau naudoja automobilius.

Kalbant apie žvalgybą, motociklai yra per triukšmingi, be to neapsaugo nuo skeveldrų ir šaudmenų.

 

Tačiau įdomu tai, kad visi šie argumentai jokiu būdu nesutrukdė Rusijos armijai 2015 metais KSSO pratybų metu panaudoti motociklus kaip transporto priemonę desantinių pajėgų žvalgybos daliniams. Tam panaudotas civilinis „Enduro“.

 
 
 
 
 
 
 

Taip pat verta paminėti, kad 2010 metais „Irbitsky Zavod“ Rusijos Federacijos gynybos ministerijai pasiūlė modernizuotą motociklo „Ural“ versiją IMZ-8.1037 su PKMB kulkosvaidžių bokšteliais ir prieštankinėmis raketomis „Konkurs-M“. Bet projektas žlugo, nes Rusijos gynybos ministerija tuomet pareikalavo šiuos motociklus tiekti nemokamai, pinigus ketinta sumokėti tik po „eksperimentinės stadijos“.

Be to, galima paminėti ir M-72, kuris buvo aktyviai naudojamas SSRS kariuomenėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(4)
(-3)

Komentarai ()