„Iš Lenkijos ar Lietuvos.“ Tai ne dronai. Kas nutiko rusų laivui (Video)  ()

Tai nebuvo dronai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Versijos, kad Rusijos laivas „Serpuchov“ Kaliningrado srityje galėjo nukentėti nuo jūros ar oro drono, yra gana abejotinos. Jei tai iš tikrųjų buvo žvalgybos operacija, ji įvyko sabotažo būdu. Apie tai interviu „Focus“ metu kalbėjo karo apžvalgininkas Davidas Šarpas.

Anot jo, gali būti ir grynai psichologinio karo apraiška, nes tokio pobūdžio sabotažą tokioje vietoje labai sunku grynai techniškai atlikti. Be to, Kaliningrado sritis yra anklavas, kurį sausumoje supa NATO šalys.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 123€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2, 10W garsiakalbiai ir kt. („SkyEcho FreeONE“)
4635 1

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

„Galite būti tikri, kad bepilotis orlaivis skrido ne iš Lenkijos ar Lietuvos, bet prieiga iš jūros yra“, – pabrėžia D. Šarpas. „Norint vykdyti sabotažą, reikia turėti fizinį priėjimą prie laivo, vadinasi, reikia ką nors užverbuoti iš įgulos, o tai yra sudėtinga ir rizikinga operacija“.

Tačiau neatmestina, kad dėl tam tikrų techninių nesklandumų laivas užsiliepsnojo savaime, sako ekspertas. Nepaprastosios situacijos Rusijos laivyne nutinka gana dažnai ir būtų gaila nepasinaudoti tokia galimybe įvykdyti psichologinį GUR puolimą.

 

Teiginiai, kad už gaisro laive slypi žvalgybos valdyba, Ukrainai yra gana naudingi, nes šis „Serpuchov“ yra raketų „Kalibr“ vežėjas, pažymi karo stebėtojas. Be to, tai gana naujas kovinis laivas, kokių Rusijos laivyne nėra daug.

„Tai gana mažas laivas, galintis pridengti karius, nes gali plaukti giliomis upėmis, – pažymi D. Šarpas. – Nors, kaip matome, šiandien laivynas nėra pagrindinis Ukrainos karo akcentas, bet smulkmenos visada malonios“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(4)
(98)

Komentarai ()

Susijusios žymos: