Degradavusios šalies inžinerija. Rusai ginasi nuo potvynio (Video)  (5)

Mažai žmonių tai žino, bet Rusija yra valstybinio religinio ekstremizmo šalis. Karas Ukrainoje būtų sunkiai įmanomas, jei jo nelaimintų popai. Už Putiną cerkvėse meldžiamasi kaip už kokį šventąjį. Net inžinerinės problemos sprendžiamos popais lėktuvuose.



© Ekrano nuotrauka

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugybė rusų Ukrainoje turi giminių. Tikriausiai jie gauna sugriautų namų nuotraukų, naujienų apie žuvusiuosius, kvietimų pasimelsti už sužeistuosius. Milijonai rusų turi giminių Ukrainoje. Tačiau net jie neprotestuoja prieš karą ir yra daugybė priežasčių, kodėl. Visų pirma, žinoma, dėl to, kad visi protestų organizatoriai yra pašalinami. Be to, dauguma rusų iš tikrųjų labai myli Putiną ir aklai tiki valstybine žiniasklaida. Bet nemažos dalies Rusijos visuomenės problemų šaknys yra ir religiniame ekstremizme. Patriarchas Kirilas, kuris yra valdančiojo elito dalis, vadina Putiną „Dievo dovana“, o jo karą prieš Ukrainą „šventu“. Rusai prieš Dievą, Putiną ir karą neprotestuoja, o protestuoti tik prieš vieną ar du iš šių dalykų jau nebeįmanoma.

Religinis ekstremizmas iš išorės dažnai atrodo juokingai. Balandžio 5 dieną nuo senatvės ir nepriežiūros sugriuvo Orsko užtvanka. Ji buvo toli nuo Maskvos, todėl niekam nerūpi. Na, beveik niekam.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 123€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2, 10W garsiakalbiai ir kt. („SkyEcho FreeONE“)
4449 1

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Dabar virš sausų teritorijų skraidinami popai su ikonomis, kurie meldžiasi, kad ir ten nekiltų potvynis. Putino režimui rūpi tik Sankt Peterburgas ir Maskva, todėl kitokių inžinierių ir techninės pagalbos čia nebus.

Popai skraidė keliais lėktuvais, nes maldos veikimo diapazonas yra gana trumpas. Galbūt Rusija planuoja modernizaciją, kad malda turėtų platesnį veikimo nuotolį, bet dabar tai yra tarsi TOS-A1 problema.

 

Rusai meldėsi dar prieš sugriūvant Orsko užtvankai. Apie tai, kad ji griūva, buvo žinoma jau kurį laiką. Vietiniai ją lopė purvu ir popų maldomis. Rimtai.

 

Potvynis yra išties didelis. Vietiniai nesitraukia, nes jau prasidėjo plėšikavimas. Jau pasigirdo ir klausimų apie tai, kodėl Rusijoje griūva tiltai ir užtvankos, kodėl nėra oro gynybos sistemų prie svarbiausių objektų, o į Ukrainos teritorijas, kurias reikės grąžinti, tiek daug investuojama. Jei leistų Dievas, rusai tikriausiai suskaičiuotų ir karo išlaidas. Ta Orsko užtvanka tikriausiai galėjo būti pataisyta už vieno nepavykusio šarvuotos technikos šturmo kainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(2)
(34)

Komentarai (5)